Serija A

Al Hilal nudi Osimenu 200 miliona evra: Napoliju, takođe, ponuda koju je teško odbiti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.08.2023 23:10
Al Hilal nudi Osimenu 200 miliona evra: Napoliju, takođe, ponuda koju je teško odbiti Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Kakva glavobolja za Napoli na 10 dana pre starta sezone: Al Hila je ponudio klubu 140 miliona evra na ime obeštećenja za Viktora Osimena, kome su ponudili 200 miliona evra za petogodišnji ugovor! Stigla je ponuda koju čak ni gazda, filmski magnat Aurelio De Laurentis ne može tek tako da odbije.

Ekipa iz Saudijske Arabije, koja je dovela Sergeja Milinkovića Savića i još nekoliko atraktivnih pojačanja, nije uspela da dođe do Aleksandra Mitrovića jer se Fulam zainatio, pa su se okrenuli Viktoru Osimenu. Napoli je odbijao dve ponude vredne 100 i 130 miliona evra za najboljeg strelca "kalča", međutim, Arapi su samom igraču dostavili mega ponudu koja se dobija jedanput u životu.

 

 

Osimen nije imao nameru da napušta Italiju sve do sada. Plata od 40 miliona evra po sezoni, uz sigurno sjajne bonuse za pobede, golove, jednostavno su ga naterale da ozbiljno razmatra ponudu. Sada je Napoli u nebranom grožđu jer ako ga ne puste za 140 miliona evra možda će imati, a možda i neće imati nezadovoljnog igrača. 

Možda je sreća za Napoli što je Nigerijac ekstremno takmičarski nastrojen, što su mu još uvek sportske ambicije mnogo značajnije u rasuđivanju od finansija. Ali, 200 miliona evra za pet godina ne bi zaradio u Evropi da igra do 50. godine.

Teški dani i za Osimena i za Napoli. "Razvod" bi doneo velike glavobolje za Napolitance jer sa Osimenom i bez njega tim trenera Rudija Garsije nije isti.