Serija A

Rudi Garsija ugasio plamen oko Osimena, ali Al Hilal steže obruč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.09.2023 09:30
Rudi Garsija ugasio plamen oko Osimena, ali Al Hilal steže obruč Tanjug/AP Photo/Alessandro Garofalo/LaPresse

Bura oko Viktora Osimena se samo malo utišala posle njegove partije i gola u duelu sa Udinezeom, ali se vatra nije ugasila. Kako piše "Gazeta delo sport", napadač je doneo odluku da napusti Napulj u januaru, a kao glavni kupac se pominje Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Letos su Arabljani nudili 200 miliona evra, igraču su davali 45 miliona evra po sezoni, ali je gazda italijanskog kluba Aurelio de Laurentis podrugljivo odbio ponudu. Poslednji događaji su promenili odnos dveju strana, menadžeri igrača su na društvenim mrežama stvorili još veći jaz, pa se očekuje da postignu dogovor sa Al Hilalom i naprave pritisak na De Laurentisa.

Neće biti samo Al Hilal u priči, tu je svakako Čelsi, spreman uvek da izađe sa basnoslovnom ponudom, ali je pitanje hoće li u ovakvoj situaciji bilo ko ponuditi 200 miliona evra. "Gazeta" tvrdi da neće, a da će Napoli jednostavno biti sateran u ćošak i prodati ga znatno jeftinije.

Trener Rudi Garsija je pole meča rekao da ne postoji više "slučaj Osimen".

"U Bolonji smo bili frustrirani i ljuti što nismo pobedili, a Viktor je bio još više. To se uvek može dogodoti. Razjasnili smo to i sve se vratilo u normalu ako gledamo samo sportski. Ostaju tu još neke stvari, neke nespretne epizode. Taj "Tik-tok" i Viktorov menadžment na društvenim mrežama. Ali, i to su neke instiktivne rakcije", rekao je Garsija.

De Laurentis je filmski magnat, teško je kod njega predvideti rasplet u "filmu o Osimenu".