Serija A

Daiči Kamadu put odveo u Rim: Lacio konkretniji od Rome

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 21:06
Daiči Kamadu put odveo u Rim: Lacio konkretniji od Rome Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Daičija Kamadu su "putevi odveli u Rim", a on je izabrao - Lacio. Bivši vezni igrač Ajntrahta iz Frankfurta i japanski reprezentativac napustio je 1. jula Nemačku kao slobodan igrač i odmah imao na stolu tri ponude iz Italije: Milana, Rome i Lacija.

"Roso-neri" su se odlučili za drugog igrača, a oba rimska kluba u međuvremenu su ostala bez značajnih igrača veznog reda, tako da je Kamada mogao da bira bolju opciju za sebe u glavnom gradu Italije. Kako prenosi Fabrisio Romano, više mu se svideo koncept Maurisija Sarija nego Žozea Murinja i samim tim je izabrao "nebo-plave".

 

 

Sporazum dve strane je postignut, a Kamada bi po karaktersitikama trebalo da pokuša na terenu da odmeni Sergeja Milinkovića Savića. Nema 26-godišnji Japanac tu kreaciju sprskog "Narednika", izvenso ni taj kvalitet, ali će doneti timu nešto drugo.

 

 

"Teško ćemo na tržištu pronaći igrača kvaliteta Sergeja Milinkovića Savića", istakao je Sari po odlasku najboljeg inostranog strelca u klupskoj istoriji u Al Hilal.

Kamada bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor. Za četiri sezone u Frankfurtu na 179 mečeva postigao je 40 golova uz 33 asistencije, solidnu statistiku ima i u selekciji Japana gde je šest puta tresao mrežu na 29 susreta.