Serija A

Milan kupio Jusufa Musaha iz Valensije za 20 miliona evra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2023 19:27
Milan kupio Jusufa Musaha iz Valensije za 20 miliona evra Twitter/AC Milan

Nastavio je Milan da renovira sastav za sezonu, poslednje pojačanje je Jusuf Musah. Vezni igrač Valensije stiže na lekarske preglede i potpis petogodišnjeg ugovora, a Italijani će ga platiti Špancima 20 miliona evra plus bonusi.

Dolazak Musaha trebalo da kompenzuje odlazak Sandra Tonalija u Njukasl jer je trener Stefano Pioli ostao samo na Ismailu Benaseru na poziciji defanzivnog zadnjeg veznog, a uz to je Alžirac i povređen.

 

 

Standardni reprezentativac SAD (24 utakmice) je prošao školu Arsenala, tamo nisu procenili da će napraviti očekivani napredak i od 2019. je bio član Valensije. Od 2020. godine je bio u seniorskom timu, na 108 mečeva bio je autor pet golova, uz dve asistencije. Igrao je i na poziciji zadnjeg, ali i centračnog veznog igrača.

Valensija je dobro zaradila na ovom poslu jer za njega nije platila obeštećenje, a sada bi u timu veću minutažu trebalo da ima srpski reprezentativac Uroš Račić. Uz Guljamona i Pepelua, on pokriva tu poziciju zadnjeg veznog i s obzirom na okolnoisti izvesno je da će ostati među "slepim miševima" da se izbori za minutažu.