Serija A

Barselona pustila Frenka Kesija u Juventus

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.07.2023 11:27
Barselona pustila Frenka Kesija u Juventus Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Još jedna saga je zaveršena, Frenk Kesi će naredne sezone ponovo igrati u Seriji A, ali u dresu Juventusa. Bivši igrač Milana, koji je prošlog leta stigao u Barselonu i bez obzira na gol protv Reala kojim je pečatirao titulu Katalonaca u Primeri, nije prva opcija trenera Ćavija Ernandeza. Pogotovo posle dovođenja Ilkaja Gundogana.

Juventus je pokazao najviše interesovanja, lako se dogovorio sa igračem oko uslova, ali su pregovori sa Barselonom trajali dugo. "Stara dama" je na kraju izboksovala pozajmicu, uz opciju da ga otkupi narednog leta za 15 miliona evra, prenose španski mediji.

Kesi nije želeo da ode u Al Ahli već da ostane u evropskom fudbalu. Pre svega u Barseloni, ali je pristao na kraju da popuni vezni red Juventusa, tako da bi odlazak Pola Pogbe u Saudijsku Aarabiju mogao da postane sve izvesniji. Ovaj vezni fudnaler je praktično "italijanski igrač", od 2015. je bio član Atalante, igrao za Ćezenu godinu dana, da bi od 2017. pet sezona bio član Milana. Reprezentativac Obale Slonovače je 63 puta oblačio dres svoj zemlje uz osam postignutih golova.