Serija A

DERBI DELA MADONINA: Lautaro Martinez režirao pobedu Intera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2023 22:59 >> 23:44
DERBI DELA MADONINA: Lautaro Martinez režirao pobedu Intera Guliver/AP Photo/Antonio Calanni

Inter je drugi put za redom slavio u milanskom derbiju bez primljenog gola. "Nerazuri" su minimalnim rezultatom savladali Milan 1:0 (1:0) u okviru 21. kola italijanske Serije A, a pobedonosni pogodak bio je delo Lautara Martineza u prvom poluvremenu.

Ekipa Stefana Pjolija zaista već neko vreme ne liči na sebe, pa je tako i tokom ovog derbija bila neprepoznatljiva. Ono što brine je činjenica da čak i iskusni Olivije Žiru loše reaguje u šansama, dok je defanziva veoma mekana i lako savladiva, te je Inter mogao da bude i ubedljiviji.

Lautaro je na samom početku pokazao da je prilično raspoložen za večerašnji meč, te je u prvih deset minuta nekoliko puta pripretio Siprijanu Tatarušanuu.

Najpre se u sedmom minutu odlično snašao i levom nogom pokušao da zatrese mrežu, ali je Rumun bio dobro postavljen. Samo tri minuta kasnije fenomenalno je šutirao glavom iz trka, ali je lopta završila malo pored leve stative.

 

 

Ipak, u 34. minutu je uspeo ono u čemu nije u prva dva pokušaja. Hakan Čalhanoglu je centrirao iz kornera, a Argentinac je glavom sa prve stativa konačno zatresao mrežu Milana.

Najbliži izjednačenju "rosoneri" su bili u 78. minutu kada je Olivije Žiru lukavo gađao iz slobodnog udarca, ali je bio za nijansu neprecizan. Neposredno pre toga, Rafael Leao mu je praktično servirao loptu "na tacni" na samo nekoliko metara od gola, ali je Francuz loše primio i prilika je propala.

Do kraja Milan nije ulazio u šanse, dok su Interu poništena dva gola. Prvi je postigao Romelu Lukaku, ali je prethodno napravio prekršaj, dok je drugi bio delo Lautara Martineza, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji.

U narednom kolu Inter gostuje Sampdoriji, dok će Milan dočekati Torino.

Serija A, 21. kolo

Subota

Kremoneze - Leće 0:2 (0:0)
/Baširoto 58, Strefeca 69/

Roma - Empoli 2:0 (2:0)
/Ibanjez 2, Ejbraham 6/

Sasuolo - Atalanta 1:0 (0:0)
/Lorijente 55/

Nedelja

Specija - Napoli 0:3 (0:0)
/Kvarakcelija 47p, Osimen 69, 73/

Torino - Udineze 1:0 (0:0)
/Karamo 49/

Fiorentina - Bolonja 1:2 (1:1)
/Saponara 19 - Orsolini 14p, Poš 47/

Inter - Milan 1:0 (1:0)
/Martinez 34/

Ponedeljak

Verona - Lacio 18.30

Monca - Sampdorija 20.45

Utorak

Salernitana – Juventus 20.45

 

Standings provided by Sofascore