Serija A

Darko Kovačević preporučuje Vlahoviću: Ostani u Juventusu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.07.2023 11:15
Darko Kovačević preporučuje Vlahoviću: Ostani u Juventusu Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Dušan Vlahović je na raskrsnici, jer Juventus želi njegovom prodajom da pokrije minuse i dovede neke jeftinije igrače, a s druge strane prelazak u PSŽ, Bajern ili Čelsi, koji se takmiče za njega, jesu korak napred u karijeri ali i veliki rizik.

Nekadašnji golgeter Juventusa, srpski reprezentativac Darko Kovačević govori je za "Gazetu delo sport" o Vlahoviću.

"Uvek sam govorio da je Vlahović sjajan igrač, ima samo 23 godine i voleo bih da ostane u Juventusu posle teške sezone, kod njega se vidi dosta prostora za napredak. Da sam na mestu Vlahovića, zadržao bih se u Torinu", smatra Kovačević.

Žao mi je zbog Sergeja

Kovačević je na kraju razgovora za Gazetu izrazio tugu što je Sergej Milinković Savić izabrao Arabiju umesto Juventusa.

"Žao mi je, hteo sam i njega da vidim u dresu Juventusa. Mada, mora se reći da je sa 28 godina bilo teško odbiti takvu ponudu", dodao je Kovačević.

Veličina Juventusa ekvivalentna je očekivanjima, a za golgetera je malo u sezoni bez trofeja da postigne ukupno 13 golova.

"Sve kroz šta je prošao je određena posledica povrede prepona, koja se odrazila na menji broj golova. Ne zaboravimo da je na Svetskom prvenstvu igrao rovit, oporavak od takvog problema nikada nije lak i pre svega potrebno je vreme da se vrati maksimalno. Nadam se da će Dušan dobro početi ovu sezonu. Kao bivši igrač Juventusa, želim da ga vidim kao protagonistu".

Čelnici Juventusa vide Lukakua kao zamenu...

"Lukaku je odličan napadač, ima kvalitet da igra u odličnom timu kao što je Juventusov, ali  između njih dvojice biram Vlahovića, jer ima još mnogo da dokaže i mnogo više motiva od Romelua. Nije samo pitanje godina. Zamislite samo jednu stvar: ako su veliki klubovi Španije, potom PSŽ i minhenski Bajern zainteresovana za Dušana, valjda ima razlog što je tako. Zar ne?".

Alegrijev sistem baš i ne pogoduje Vlahloviću.

"Pred očima su mi Vlahovićevi golovi u Fiorentini, tako da mora on da se dovede u poziciju da bi igrao dobro. Dušan mora da oseti da je centar Juventusovog projekta, sa malo poverenja drugih, takođe je teško raditi", smatra Kovačević.