Serija A

Dobri poslovi Juventusa: Rabio ostaje, Vea junior na pregledima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2023 14:19
Dobri poslovi Juventusa: Rabio ostaje, Vea junior na pregledima Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Dobar posao napravio je Juventus u prethodna dva dana jer je prvo uspeo da postigne dogovor da Adrien Rabio produži ugovor, a zatim su od Lila za 12 miliona evra otkupili Timotija Veu, krilnog igrača i reprezentativca SAD.

Rabio je na stolu imao ponudu Mančester junajteda još od januara, ali ne i jasan plan gde ga i koliko trener Ten Hag vidi na terenu i u igri. Neki potezi Junajteda, poput jurnjave za Deklanom Rajsom, dovele su do toga da je Rabio procenio da će u Juventusu imati punu minitažu i bolji tretman. Prema navodima Fabrisija Romana, verbalni dogovor je postignut, ostaje da se sve to stavi na papir i mama Rabio štiklira.

Timoti Vea je mladi krilni igrač Lila, reprerzentativac SAD, ali i sin poznatog nekadašnjeg golgetera Milana i PSŽ Liberijca Žorža Vee. Iako je mnogo obećavao u mlađim kategorijama PSŽ, nije dobio mnogo prilika da se iskaže na "Parku prinčeva" pa je 2019. bio prodat Lilu za 10 miliona evra. Na 107 mečeva u Lilu postigao je po osam golova i asistencija, u prošloj sezoni na 32 meča nije se upisao u strelce.

Nije to smetalo Juventusu da ga za 12 miliona evra otkupi od Lila. Igrač dolazi u četvrtak na lekarske preglede i potpis ugovora na četiri godine. Spremila je "Stara dama" alternativu za desno krilo ako ode Federiko Kjeza.