Serija A

Pipo Inzagi otkrio zanimljiv detalj u autobiografiji: Zbog Alegrija sam završio karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2023 11:27
Pipo Inzagi otkrio zanimljiv detalj u autobiografiji: Zbog Alegrija sam završio karijeru AP Photo/Luca Bruno

Legendarni italijanski fudbaler Filipo Inzagi izdao je autobiografiju u kojoj je izneo nekoliko zanimljivih informacija iz bogate karijere, a jedna od njih je i ta da u penziju otišao ranije nego što je planirao i to zbog trenera trenera Masimiljana Alegrija.

Popularni Pipo je otkrio da je tadašnji trener Milana, koji sada sedi na klupi Juventusa, bio taj koji je insistirao da se sa njim raskine ugovor, iako je on imao dogovor sa čelnicima kluba da ostane još godinu dana.

 

 

"Bilo je proleće 2012. godine i postigao sam dogovor sa čelnicima kluba da ostanem još godinu dana. Milan su tada u kratkom vremenskom intervalu napustli Paolo Maldini, Alesandro Nesta, Andrea Pirlo, Đenaro Gatuzo i Klarens Sederof, pa je bio dogovor da ostanem kako bih 'držao' svlačionicu", napisoa je Inzagi.

Međutim, prema Inzagijevim rečima, to se nije svidelo treneru Alegriju i tražio je da mu se ne ponudi novi ugovor, što su kasnije u klubu i prihvatili.

- Direktor Andrijalo Galijani je bio oduševljen time da ostanem i lako smo se dogovorili. Međutim, onda je Alegri rekao da me ne želi u svlačionici i da treba da napustim klub. To me je potpuno 'oduvalo' i završio sma karijeru - otkrio je Inzagi.