Serija A

Alegrijev posao nikada nije bio u opasnosti: Generalni direktor Juventusa prekinuo nagađanja o promeni trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 18:24
Alegrijev posao nikada nije bio u opasnosti: Generalni direktor Juventusa prekinuo nagađanja o promeni trenera Tanjug/AP Photo

Posle niza loših događaja na štetu Juventusa, mediji u Italiji ali i širom Evrope pokrenuli su priču o razlazu najtrofejnijeg fudbalskog kluba sa Apenina i njegovog šefa stručnog štaba Masimilijana Alegrija, čak se i on sam oglasio izjavom da ne namerava da podnese ostavku, da bi generalni direktor Maurisio Skanavino današnjom izjavom prtekinuo sve spekulacije.

Prema njegovim rečima, crno-beli ne planiraju promenu stratega prvog tima, naprotiv računaju na iskustvo i znanje Italijana. I u sezoni posle osvajanja sedmog mesta u Seriji A, kao direktne posledice oduzimanja 10 bodova od strane Saveznog apelacionog suda, u znak odmazde zbog finansijskih malverzacija "stare dame".

 

 

"Možemo da potvrdimo da Masimilijano Alegri nikada nije bio tema diskusije, njegov posao nikada nije bio u opasnosti. Delimo naš dugoročni plan sa Alegrijem, naša veza je jaka", izjavio je Skanavino za "Skaj sport".

Alegri drugi put vodi Juventus, pošto je 2021. godine nastavio tamo gde je stao posle prvog mandata (2014-2019), a pre toga je radio i u Milanu, kao u još nekoliko domaćih klubova.