Serija A

Stanković potvrdio odlazak iz Samdorije: Neću biti ovde naredne sezone, hvala navijačima na podršci

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

04.06.2023 23:53
Stanković potvrdio odlazak iz Samdorije: Neću biti ovde naredne sezone, hvala navijačima na podršci Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Srpski stručnjak, Dejan Stanković, najavio je da neće vršiti ulogu šefa stručnog štaba Sampdorije naredne sezone, kada će se ekipa takmičiti u Seriji B.

Klub iz Đenove je doživeo ispadanje iz elitnog ranga italijanskog fudbala, s obzirom na to da je sezonu završila na samom dnu tabele sa svega 19 osvojenih bodova.

U poslednjem kolu Sampdorija je poražena na gostovanju Napoliju (0:2), a Stanković je nakon utakmice potvrdio da neće ostati u klubu:

"Utakmica protiv Napolija mi je poslednja na klupi Sampdorije, neću biti ovde sledeće sezone. Bila je ovo veoma teška takmičarska godina u svakom pogledu. S jedne strane, klub je morao da donese odluku i to sam shvatio kroz razgovor sa predsednikom Markom lanom. Morali su da pokušaju da spasu klub i napravili su ispravnu odluku, za sve navijače, pa tako i nas", rekao je Stanković, pa se zahvalio navijačima na podršci:

"Ovde sam naučio da volim klub, da ga branim i želim da se zahvalim svima koji su bili uz nas. Nikada neću zaboraviti ovih osam meseci. Navijači su bili jedini tračak svetlosti u beskrajnom tunelu. Stanje posle mog dolaska se pogoršalo, u decembru je već bilo teško, a još teže posle prelaznog roka. Profesionalno sam bio razočaran jer kada ideš u samoubilačku misiju moraš da si saglasan sa tim što radiš", podvukao je Stanković.