Serija A

Spaleti postaje počasni građanin Napulja: Samo što on to još ne zna

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2023 17:25
Lućijano spaleti dobija počasnu titulu Tanjug/AP Photo/Michael Probst
Lućijano spaleti dobija počasnu titulu

Trener fudbalera Napolija, Lućijano Spaleti, postaće počasni građanin Napulja, saopštio je gradonačelnik ovog italijanskog grada, Gaetano Manfredi.

Iskusni fudbalski stručnjak je do tog priznanja došao zato što je doneo šampionsku titulu klubu sa stadiona "Dijego Armando Maradona", prvu nakon 33 godine.

"Spaleti će sigurno postati počasni građanina Napulja. On je to zaslužio jer je u protekloj godini bio istinski lider Napolija. Osvojio je šampionsku titulu sa ogromnom dozom profesionalizma, sa čvrstim stavom koji je mnogo dao ovom gradu. Zato smo započeli proceduru dodele titule počasnog građanina i ona će uskoro biti završena", rekao je gradonačelnik Napulja, a zatim dodao:

"On još ne zna ništa o tome. Reći ču mu čim pre budem mogao".

Spaleti je još ranije rekao da će po okončanju sezone sigurno napustiti klub, ali se još sa sigurnošću ne zna gde će nastaviti karijeru. 

Inače, novi šampion Italije u nedelju planira veliko slavlje, budući da u poslednjem kolu Serije A dočekuje Sampdoriju (18.30, TV Arena 1 Premium) koja će naredne godine nastupati u Seriji B.