Serija A

Polufinale Kupa Italije na Areni sport: Juventus bez Vlahovića ide na megdan Interu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 11:14
Polufinale Kupa Italije na Areni sport: Juventus bez Vlahovića ide na megdan Interu Tanjug/AP Photo/Marco Alpozzi

Fudbaleri Intera i Juventusa sastaju se danas u revanš meču polufinala Kupa Italije, a duel iz Milana na programu je od 21 sat na Areni 2 Premium.

"Derbi Italije" odigraće se po 249. put u istoriji, a ekipa iz Torina će najverovatnije biti oslabljena na Meaci, zbog odsustva Dušana Vlahovića. Srpski napadač povredio se na poslednjem treningu, pa je njegov nastup u Milanu pod velikim znakom pitanja, što je potvrdio i trener ekipe Masimo Alegri.

"Vlahović je izvrnuo zglob, tako da ne postoje velike šanse da bude spreman za utakmicu", istakao je italijanski stručnjak na konferenciji za medije u Torinu.

Prva utakmica ovih ekipa završena je bez pobednika u Torinu. Rezultat je bio 1:1, a u ulozi strelaca našli su se Huan Kvadrado u 83. minutu za Juventus i Romelo Lukaku u petom minutu nadoknade za Inter. Meč je obilovao brojnim incidentima, a naročito je bilo energično po završetku susreta, kada je sudija David Masa dodelio crvene kartone sterlcima oba gola, kao i golmanu Intera Samiru Handanoviču zbog nediscipline.

 

 

Fudbalski savez Italije je kasnije poništio crveni karton belgijskom napadaču jer je utvrđeno da se nije radovao ispred protivničkih navijača, kao i da nije bilo provokacija se njegove strane, tako da će on biti konkurenciji za večerašnji susret.

Ovo će biti četvrti međusobni duel ovih timova, a statistika je na strani Juventusa koji ima dve pobede. Prošli susret završen je nerešenim ishodom, a Inter će večeras u "Derbiju Italije" imati priliku da zabeleži prvi trijumg u sezoni.

Drugi polufinalni par Kupa čine Kremoneze i Fiorentina, a prvi meč u Firenci završen je pobedom domaćina 2:0.

Juventus je sa 14 trofeja rekorder po broju titula u najmasovnijem takmičenju, dok je Inter u osam navrata osvajao Kup Italije.