Serija A

Da sam na Gvardiolinom mestu zamenio bih Halanda sa Vlahovićem: Kontraverzno mišljenje ili ne?

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

04.02.2024 18:02
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Fudbaler Juventusa, Dušan Vlahović

Nekadašnji golman Fiorentine i reprezentacije Italije, Đovani Gali veruje da je Dušan Vlahović na istom nivou kao i Erling Haland. Gali je ovaj stav izneo u najavi velikog derbija Italije između Intera i Juventusa gde je pričao o Lautaru Martinezu i srpskom napadaču.

Bivši reprezentativac "azura" je bio jedan od najboljih čuvara mreže u osadmesetim godinama prošlog veka. Kada je završio svoju karijeru postao je fudbalski skaut. Talente poput Hameda Traore i Amada Dijala je upravo on prvi primetio.

Kada je Gali upitan za Lautara Martineza, imao je samo reči hvale. Argentinac je trenutno prvi strelac Serije A sa 19 pogodaka na 19 utakmica.

"On je ključan igrač za Inter. Lautaro je postao vođa tima i dosta je sazreo. Oseća odgovornost jer nosi kapitensku traku. Našao je idealnog saigrača u Turamu. Francuz radi 'prljav posao', da bi Lautaro bi svež pred golom. On vam garantuje 22-25 pogodaka po sezoni", objasnio je Italijan.

Sa druge strane, Vlahović je postigao 12 golova, a čak sedam puta je tresao mrežu na poslednjih šest utakmica. 

"Slab sam veoma na Dušana. Znam ga još od kad je igrao u Firenci. On je neverovatan. Poseduje sve što mu je potrebno. Odlučnost, volju, fizikalije i ubitačnu levu nogu. Jak je i u igri glavnom. Trenutno je fit i on je igrač kog smo gledali u Fiorentini. Fizički problemi su ga ometali u prethodnoj godini, ali sada pokazuje da je šampion", pričao je Gali o Srbinu.

Italijan veruje i da Vlahović može da bude još bolji i da postane jedan od najboljih igrača u Evropi.

"Ovo možda zvuči kao provokacija, ali nije. Da sam na Gvardiolinom mestu pitao bih da zamenim Halanda sa Vlahovićem. Dušan ima sve što i Norvežanin. On mora da koristi svaku šansu u Juventusu jer ne stvaraju toliko prilika kao Mančester siti. Vlahović uprkos tome ima 12 pogodaka. Želeo bih da ga vidim u timu koji je napadački orijentisan. Da je u Mančester sitiju, takođe bi postizao po 50 golova kao Haland. Siguran sam u to", uveren je Gali.

Inter i Juventus će odigrati najveći derbi u Italiji večera od 20.45 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.