Serija A

UEFA će u julu odlučivati o evntualnom izbacivanju Juventusa iz Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 13:24
UEFA će u julu odlučivati o evntualnom izbacivanju Juventusa iz Evrope Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Juventus je dobio prvu rundu u Italiji jer su mu vraćeni oduzeti bodovi do konačne odluke zbog finansijskih malverzacija, ali UEFA neće čekati ishod iz Italije dalje od jula već će sama doneti odluku o eventualnom izbacivanju "Stare dame" iz evropskih takmičenja na najmanje godinu dana, prenosi "Gazeta delo sport".

Ukoliko se istraga o kapitalnoj dobiti oduži i ne reši do 1. jula, komisija UEFA o finansisjkom fer-pleju će sama doneti odluku o Juventusu na osnovu paralelne istrage koju vodi. Dobili su veliki broj dokumenata od Javnog tužilaštva Torina, a na teren "bjankonerima" ide i novčana kazna UEFA od 3,5 miliona evra iz 2022. zbog kršenja fer-pleja.

 

 

Ako Juve izbori mesto u evropskim takmičenjima, UEFA će morati urgentno da reaguje, ali ako se to ne dogodi, onda može da sačeka odluku Tužilaštva iz Italije. Ukoliko se dokaže da je Juventus objavljivao lažne podatke, sigurno neće izbeći kaznu UEFA, piše "Gazeta". Postoji i problem sa platama igrača u čijim izveštajima takođe "nije sve čisto", tako da Juventusu po dva osnova preti ozbiljna kazna.

Niko nije kriv dok se to ne dokaže, tako da je i Juventus za sada "nevin".