Serija A

Vlahović proživljava krizne momente: U kontra ritmu, nema ni golova, ni šansi u 2023.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 16:50
Vlahović proživljava krizne momente: U kontra ritmu, nema ni golova, ni šansi u 2023. Tanjug/(AP Photo/Gregorio Borgia)

Dušan Vlahović proživljava krizne momente u Juventusu jer otkako se vratio na teren posle povrede 29. januara na sedam mečeva postigao je dva pogotka (oba protiv Salernitane), a u većini susreta kolone su mu bile prazne.

Bez obzira na veliku želju, angažman i potrošnju tokom meča, čini se da Juventus nema igru za Vlahovića, pa srpski napadač, koji uzgred uvek i odlično čuvan pod budnim okom bar dvojice defanzivaca, nema ni pravih lopti, ni pravih prilika.

Sinoćni meč u Rimu je bio slika i prilika prolećnih partija Vlahovića. Imao je 18 dodira sa loptom, šutirao je samo jednom i ostao je bez učinka.

"Vlahovićev duh: šut u prvom poluvremenu, pa mrak. Smoling mu je oduzeo dah, odneo je skoro sve lopte", bio je komentar "Gazete delo sport".

 

 

Očekivalo se da srpski reprezentativac bude daleko efikasniji nego u Firentini, ali ni 10 golova na 24 meča, uz sve nedaće sa povredama, nije bilans sa kojim je recimo trener Masimilijano Alegri nezadovoljan:

"Vlahović postiže manje golova nego ranije, ali igra dobro na terenu".

U odsustvu Milika, od Vlahovića se očekuju golovi, a već u četvrtak imaće priliku protiv Frajburga da se upiše u strelce i malo sa sebe skine taj pritisak koji se stvorio u poslednje vreme.

Ali, da bi se "srpska gol mašina" ponovo upalila, moraće i ostatak tima, pre svih Di Marija, Filip kostić i Federiko Kjeza da ga "filuju" pravim loptama.