Serija A

PSŽ, Junajted, Čelsi i Bajern u redu: Napoli traži 150 miliona evra za Osimena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2023 15:42
PSŽ, Junajted, Čelsi i Bajern u redu: Napoli traži 150 miliona evra za Osimena Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP

Napoli nije uspeo da prebrodi Milan i plasira se u polufinale Lige šampiona, pa će svu energiju usmeriti da u preostalih osam kola sačuva veliku prednost i što pre dođe do treće titule prvaka Italije u istoriji.

Viktor Osimen je i dalje glavna tema u Napulju jer je jedan od najtraženijih napadača u Evropi. Kako prenose italijanski mediji u red su stali Čelsi, Mančester junajted, PSŽ i Bajern i svi su od predsednika Aurelija De Laurentisa dobili isti odgovor: cena je 150 miliona evra.

Ne želi filmski magnat na čelu kluba sa stadiona "Dijego Armando Maradona" da ivesticiju iz 2020. godine od 75 miliona evra, koliko je platio Lilu, tek tako izgubi. Duplirao je uloženo i čeka na reakciju bogatog kvarteta kome je potrebna klasa Nigerijca. Njemu se ne žuri jer je igrač vezan ugovorom do juna 2025. godine.

Nema mnogo napadača na planeti kova i kvaliteta nigerijskog reprezentativca. U modernoj eri fudbala malo ko traži klasičnu "devetku", na mnogo većoj ceni su pokretljivi, brzi špicevi, koji su mnogo više uključeni u igru, spremni da sačuvaju loptu, kreiraju i stignu da završe akciju.

 

 

Osimen je na 31 utakmici postigao 26 golova za Napoli, sa njim i bez njega kvalitet napada tima Lućijana Spaletija nije isti. Sa njim je daleko raznovrsniji, ubojiti i nesrećna okolnost po Napolitance je bila što je on ove sezone propustio tri od četiri duela sa Milanom, prvi u polufinalu, a u drugi je ušao tek oporavljen.

Sva četiri pomenuta evropska kluba mogu da investiraju traženu sumu u 24-godišnjeg napadača, ali se čini da je Bajernu baš "dogorelo do nokata" i moraće da pređu preko svih dosadašnjih limita ako žele naslednika Roberta Levandovskog. Ako gledamo ko je "najlakši" na potpisu, onda je Čelsi prvi na listi jer novi gazda Tod Bejli čak i preplaćuje igrače.