Serija A

Barela produžio vernost: "Nerazuri" dodali tri godine Italijanu na ugovor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 21:53
Nikolo Barela, fudbaler Intera, produžio je ugovor sa svojim klubom. Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Nikolo Barela, fudbaler Intera, produžio je ugovor sa svojim klubom.

Italijanski fudbaler Nikolo Barela potpisao je novi ugovor sa čelnicima Intera, saopštio je danas šampion Serije A. Kako je saopšteno, dve strane su potpisale ugovor do juna 2029. godine. Prethodni ugovor važio je do leta 2026. godine.

Što se finansijskih uslova tiče, italijanski vezni će dostići platu od sedam miliona evra po sezoni, što će uključivati i veoma lakodostižne bonuse. Novim parafom, Barela će se dići u sam vrh Apenina po primanjima. Povodom potpisa, igrač Intera se oglasio na sledeći način:

"Danas sam ekstremno srećan i uzbuđen zato što sam potpisao produžetak mog ugovora sa Interom na toliko godina. Nikada nisam imao nikakve sumnje: verujem u ovaj projekat i povrh svega, želeo sam da ovaj potpis dođe pre početka Evropskog prvenstva. Veoma sam ponosan što mogu da branim boje ovog velikog kluba u narednom periodu. Moja želja je da nastavim putem uspeha sa timom. Želimo da rastemo sve više i više, kako bismo pružili užitak našim navijačima. Iskusili smo neke nezaboravne momente zajedno, i siguran sam da će ih biti još mnogo. Sada sam fokusiran na Evropsko prvenstvo sa Italijom, a mi ćemo se videti ponovo kada se sezona nastavio. Ne mogu da dočekam početak pred neverovatnom publikom 'nerazura' - svi zajedno za Inter!"

Guliver/AP Photo/Luca Bruno

Nikolo Barela sa Lautarom Martinezom

Barela (27) je u Inter došao 2019. godine i postao jedan od ključnih igrače ekipe koja je u prethodnoj sezoni nadmoćno osvojila titulu prvaka Italije, a sezonu pre stigla do finala Lige šampiona.

Bio je prvak Italije sa Interom i 2021. godine. Računajući sva takmičenja odigrao je 235 utakmica za "neroazure" i postigao 22 gola. Barela je trenutno sa reprezentacijom Italije u Nemačkoj i pokušaće da pomogne ekipi u pokušaju da "azuri" odbrane titulu prvaka Evrope osvojenu 2021. godine.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 53 utakmice i postigao devet golova, a nažalost će zbog povrede propustiti prvi meč na EURO protiv Albanije zbog povrede.