Serija A

Serija "A" na Areni: Napoli čeka pet godina na pobedu nad Milanom u Napulju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2023 08:26
Serija "A" na Areni: Napoli čeka pet godina na pobedu nad Milanom u Napulju TV Arena sport

Napoli hita ka trećoj tituli u istoriji, večeras sa mnogo motiva dočekuje Milan u derbiju 28. kola Serije A:  želi da se za tri koraka primakne trofeju čekanom četiri decenije, ali i da prekine loš niz na stadionu "Dijego Armando Maradona" protiv ovog rivala. Napolitanci nisu pobedili "roso-nere" kod kuće od avgusta 2018. godine (3:2), Milan je poslednja dva od tri meča dobio na jugu Italije. Uzvraćao je Napoli pobedama na "San Siru", tri poslednja duela je rešio u svoju korist, a u ovom šampionatu bilo je 2:1 golovima Politana i Simeonea.

Kako će izgledati napad Napolija bez golgetera Viktora Osimena koji će preskočiti ovaj susret ostaje da se vidi, ali ima trener Lućijano Spaleti dobru zamenu u Đovaniju Simeoneu, koji je rešio i ovosezonski duel dva tima u Milanu. Gosti ne mogu da računaju na Zlatana Ibrahimovića, Mesijasa i Kalulula.

Učenik Dejan Stanković stiže na noge učitelju Žozeu Murinju. Sampdorija je pobedom prekinula dugu seriju neuspeha, ali za čudo i opstanak u Seriji A biće im potrebno da na "Olimpiku" osvoje tri boda, jer Specija je i dalje na devet bodova prednosti.

Rimljani imaju više kadrovskih problema (Krustante, Karsdorp, Kumbula, Manćini, Ibanjez), ali i mnogo kvalitetniji tim a uz to se bore za plasman u Ligu šampiona. Kiks protiv Sampa umnogome bi ih usporio u toj nameri. Uz to, Sampdorija je poslednji put pobedila u Rimu 2018. godine, jesenas je bilo 1:0 za Rimljane golom Pelegrinija iz penala.

Lacio i Sergej Milinković Savić gostuju Monci koja se posle dva poraza vratila u mod "zrno po zrno pogača", ali više nemaju neki rezultatski imperativ jer su ušuškani u sredini tabele bez šansi da ispadnu, ali i da pojure Evropu.

Serija A, 28. kolo

Subota

Kremoneze – Atalanta 1:3 (0:1)
/Ćofani 56p - De Ron 44, Boga 72, Lukman 90+3/

Inter – Fiorentina 0:1 (0:0)
/Bonaventura 53/

Juventus – Verona 1:0 (0:0)
/Kin 55/

Nedelja

Bolonja – Udineze 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Monca – Lacio 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Specija – Salernitana 15.00 (TV Arena spprt 1)
Roma – Sampdorija 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Napoli – Milan 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Empoli – Leće 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Sasuolo – Torino 20.45 (TV Arena 3 Premium)