Serija A

Antonio Konte zvanično predstavljen u Napoliju: Kreće napad na novu titulu Serije A

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2024 12:27
Antonio Konte je i zvanično predstavljen kao novi trener Napolija Guliver/Antonio Balasco
Antonio Konte je i zvanično predstavljen kao novi trener Napolija

Napoli je dobio i četvrtog trenera u poslednjih godinu dana. Nakon Rudija Garsije, Valtera Macarija i Frančeska Kalcone, na klupu kluba sa stadiona "Dijego Armando Maradona" seo je Antonio Konte!

Italijanski stručnjak je danas i zvanično predstavljen kao novi trener Napolitanaca, a potpisao je ugovor koji ga za klub veže do 30. juna 2027. godine. 

"Napoli je mesto od globalne važnosti. Srećan sam i uzbuđen što ću sedeti na plavoj klupi. Mogu da vam obećam jednu stvar: Učiniću sve što je u mojoj moći da tim i klub napreduju. Moji saradnici i ja ćemo u potpunosti biti posvećeni tome", rekao je Italijan.

Konte se tako nakon tri godine vraća u Seriju A. Prethodno je vodio Totenhem od 2021. do 2023. godine kada je dobio otkaz. U italijanskom prvenstvu je osvajao titule sa Juventusom i Interom, a pod Vezuvom se nadaju da bi isti uspeh mogao da ponovi i sa Napolijem.

Podsetimo se, Napoli je u sezoni iza nas završio na 10. mestu u ligi, te naredne godine neće igrati nijedno evropsko takmičenje. To će sa jedne strane sigurno olakšati posao Konteo koji će se fokusirati samo na Seriju A i Kup Italije.