Serija A

Ranijeri poslednji put u karijeri sedeo na klupi nekog kluba: Aplaudirao mu ceo stadion, igrači oba tima, ali u glavni sudija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 12:09
Navijači u majicama zahvalnosti Klaudiju Ranijeriju Tanjug/AP Photo/Gianluca Zuddas/LaPresse
Navijači u majicama zahvalnosti Klaudiju Ranijeriju

Iskusni italijanski trener, Klaudio Ranijeri sedeo je poslednji put u karijeri na klupi nekog kluba. Bilo je to u porazu njegovog Kaljarija od Fiorentine, ali taj rezultat nije toliko važan.

Trofejni stručnjak je još ranije uspeo da sačuva tim u Seriji A i za sledeću sezonu, a zbog svega što je uradio ne samo za ovaj klub, već za fudbal generalno, doživeo je nešto što se ne viđa često.

 

 

Naime, igrači domaćeg sastavu su mu prilikom izlaska na teren napravili špalir kroz koji je Ranijeri morao da prođe, a oni su ga pozdravili aplauzima.

Međutim, nije se tu stalo. Ovacije i aplauzi svih prisutnih na stadionu su se nastavili mnogo minuta posle toga, a treneru koji u svojoj biografiji ima i osvajanje engleske Premijer lige sa Lesterom aplaudirali su i fudbaleri Fioentine, zajedno sa srpskim reprezentativcem Nikolom Milenkovićem, ali i glavni arbitar meča Alesandro Pronetra.

Prema informacijama iz Italije, Ranijeri je odlučio da više ne radi u klupskom fudbalu, ali ne odbacuje mogućnost da nastavi karijeru na klupi neke reprezentacije