Serija A

Milan nudi Štutgartu Jan Karla Simića i novac za Serua Đirasija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 22:20
Seru Đirasi Tanjug/Swen Pfoertner/dpa via AP
Seru Đirasi

Seru Đirasi (ili Girasi) bi trebalo da naplati odličnu sezonu u Štutgartu jer ga želi Milan. Najbolji strelac "Švaba" i sa 28 golova na 28 susreta drugi strelac Bundeslige iza Harija Kejna iz Bajerna na meti je mnogih klubova, ali Milan u ponudi Štutgartu sem novca stavlja na raspolaganje i izbor jednog od trojice igrača: Tiava, Kalulula i srpskog defanzivca Jan Karlo Simića.

Milan, koji je na pragu dogovora sa trenerom Paulom Fonsekom, želi sjajnog napadača iz Gvineje kao zamenu za Olivija Žirua koji se preseljava u MLS ligu. S obzirom da Štutgart sa bivšim igračem Rean ima trogodišnji ugovor do juna 2026. godine cena će biti ne manja od 40-50 miliona evra.

Zato je Milan i ponudio jednog od trojice igrača kako bi smanjio cenu, a kako stvari stoje trener "švaba" Sebastijan Henes najviše ceni Jan Karla Simića, koji je prošao mlađe kategorije ovog kluba pre nego što je 2022. stigao na San Siro. Srpski defanzivac može da igra i na mestu desnog beka i na mestu štopera, a s obzirom da ima samo 19 godina ove sezone je debitovao za prvi tim Milana i postigao jedan gol. Igrao je sa omladincima i polufinale Omladinske Lige šampiona. 

 

 

Inicijalna ponuda postoji, videćemo šta će biti, ali Jan Karlo Simić ima na stolu ponudu Fejenorda... A, nalazi se i na širem spisku selektora Dragana Stojkovića za UEFA EURO 2024. godine.