Serija A

Simon Kjer napušta Milan: Pravo je vreme da se stavi tačka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.05.2024 17:16
Simon Kjer i Jusuf Poulsen igraće za Dansku na EURO Tanjug/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP
Simon Kjer i Jusuf Poulsen igraće za Dansku na EURO

Simon Torup Kjer, iskusni 35-godišnji danski štoper završio je svoju misiju u Milanu. Odigrao je kapiten selekcije Danske 120 mečeva (1 gol/3 as) u minule četiri godine od kako je stigao iz Sevilje, kuburio je i sa povredama, ali dao je pečat tituli u Seriji A osvojenoj u sezoni 2020/21, bio je jedan od stubova odbrane tima Stefana Piolija.

Odigraće danaski defanzivac poslednji meč u dresu Milana protiv Salernitane, nosi mnogo pozitivnih, ali i neke negativne uspomene.

"Došao sam u Palermo sa 19 godina i tada sam rekao svom agentu 'želim da igram u Milanu'. Trebalo je da proše vremena, ali na kraju sam došapo na "San Siro" i ovde je moje društvo, moje mesto i tako će ostati zauvek. Kad sam stigao Milan je prolazio kroz težak period, Paolo Maldini i Riki Masara su me doveli da bih imao uticaj na mlađe igrale, da dam kvalitet i da tim raste. Mislim da sam uspešno zavrio misiju, ostvario sam san koji mi je doneo toliko radosti i zadovoljstva. Kad završim karijeru vratiću se u Milano da živim, jer je ovo naš dom", istakao je Kjer.

 

 

Govorio je iskusni defanzivac o periodu provedenom u Milanu, uticaju Zlatana Ibrahimovića, kvalitetu i posvećenosti u radu Stefana Piolija, svom uticaju na saigrače i određenu kulturu treninga. Ipak, posle EURO 2024. ne misli da završava karijaru.

"Budućnost sam, recimno, podelio na tri dela. Imam ovu nedelju da odigram poslednji meč u dresu Milana. Zatim mi sledi avantura sa Danskom na EURO i to je uvek poseban doživljaj. Posle toga moram da našem klub gde ću igrati. I nemam strah, on vas samo sputava i ne daje vam ništa dobro. Radoznao sam, uivek želim da upoznajem nove ljude i radujem se nekom novom iskustvu u nekom drugom klubu. Sada mi ostaje da uživam još sedam dana u Milanu, da odigram meč na San Siru", istakao je Simon Kjer koga će dobro analizirati i stručni štab selekcije Srbije jer će Danska biti poslednji rival "orlovima" u Grupi C na EURO.