Serija A

Fabregas uveo Komo u Seriju A, pa imao poruku za igrače: Sutra je trenig u 10, a onda... Ibica!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 14:24
Sesk Fabregas Guliver image/Matteo Gribaudi Image nella
Sesk Fabregas

Osvojenim bodom u duelu protiv Kozence (1:1) na svom terenu, bio je dovoljan fudbalerima Komoa da sezonu završe kao drugi u italijanskoj seriji B i tako obezbede promociju Seriju A.

Klub iz Lombardije nije nastupao u elitnom rangu italijanskog fudbala više od dve decenije, preciznije rečeno 21 godinu, zbog čega je ovaj uspeh okarakterisan kao istorijski.

Najzaslužniji za ovaj veliki uspeh je Sesk Fabregas koji je ekipu preuzeo krajem prošle godine i to u trenutku kada je bila na šestoj pozicji tabele Serije B.

 

 

Španskom stručnjaku je to prvi samostalni trenerski posao, a u istom klubu je i završio trofejnu igračku karijeru tokom koje je nastupao za takve velikane kakvi su Arsenal, Čelsi i Barselona.

"Želim svima da čestitam na ovom uspehu i žao mi je to nismo sezonu završili pobedom kao što smo želeli. Želim da vam kažem da je trening sutra u 10 sati i da znate da ova sezoan ne znači ništa. Ovo je smao zagrevanje za ono što nas očekuje naredne godine. I pre nego što odemo kod navijača da ih pozdravimo, da vas pitam ono što sam vam obećao", rekao je Fabregas, malo zastao, pa euforično nastavio:

"Da li želite da idete na Ibicu?".

Naravno, to je izazvalo erupciju oduševljenja kod prvotimaca novog ćlana Serije A, što je očigledno bio njihov interni dogovor tokom sezone i način da mladi stručnjak motiviše svoje igrače.