Serija A

Još nije kraj, Milan i Ibrahimović se druže još godinu dana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2023 12:05
Još nije kraj, Milan i Ibrahimović se druže još godinu dana Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Zlatan Ibrahimović još uvek ne želi da stavi tačku na bogatu karijeru, u narednom periodu će produžiti ugovor sa Milanom na još godinu dana, tvrde italijanski mediji. Ponuda o nastavku saradnje već je dostavljena švedskom asu koji je najveći deo sezone propustio zbog oporavka od operacije, a ponovo zaigravši za Švedsku pre tri dana postao je najstariji igrač ikada u kvalifikacijama za EURO.

Ibra će 3. oktobra napuniti 42 godine i ne priznaje ih jer smatra da još uvek može da se nosi sa rivalima na terenu. Ni Milan ne želi da ga se liši jer za platu od 1,5 miliona evra ima u igračkom kadru golgetera spremnog uvek da napravi razliku na terenu. Zato će ovo druženje Milana i Ibre da se nastavi bar još godinu dana.

Zlatan je ove sezone odigrao samo četiri meča i upisao jedan gol, a u dva navrata je u dresu "roso-nera" na 163 susreta upisao 93 pogotka i 35 asistencija. Osvojio je prošle sezone Skudeto što mu je bio samo još jedan adut da ne okači kopačke o klin.

S obzirom na sve njegove druge uspešne poslovne poduhvate i investicije, mnogi bi na njegovom mestu odustali od rehabilitacije duge devet meseci. Ne i Ibra koji je uz Kristijana Ronalda i Lionela Mesija sigurno treći igrač koji je obeležeio 21. vek.