Serija A

Udineze smenio Ćofija, Fabio Kanavaro u ulozi "vatrogasca"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 14:13
Fabio Kanavaro TV Arena sport/ Screenshot
Fabio Kanavaro

Udineze je posle poraza u Veroni smenio trenera Gabrijelea Ćofija i ekipu danas popodne preuzima Fabio Kanavaro. Nekadašnji sjajni defanzivac Napolija, Parme, Intera, Juventusa, Real Madrida i selekcije Italije stigao je u Udine i tokom dana je i oficijalno imenovan za šefa struke do kraja sezone.

Udineze se posle 10 sezona našao u situaciji da se u preostalih pet kola grčevito bori za opstanak jer se nalazi na 17. mestu Serije A sa istim brojem bodova kao i Frosinone, a dva više pd Sasuola. Uprava Udinezea dosta dugo se kockala sa Ćofijem koji je mnogo lutao i sa načinom igre i sa sastavljanjem tima koji je kvalitetniji od pozicije u kojoj se nalazi.

Kanavaro je po završetku igračke karijere pekao trenerski zanat uz Marćela Lipija, koga je nasledio na klupi Gvangdžua Evergrande, ali je posle šest meseci zamenjen Felipeom Skolarijem. Kratko se zadržao i u Al-Nasru, da bi uspeh napravio tek sa Tjanđinom koga je uveo u Superliku Kine.

 

 

Gvangdžu Evergrande vratiuo ga je u klub 2017. godine, za četiri sezone osvojio je titulu i Superkup Kine. U Evropu se poslovno vratio krajem septembra 2022. godine kada je preuzeo Benevento. I nije se proslavio jer je  već u februaru prošle godine bio smenjen. Od tada je bez posla.

Udineze ima meč manje jer 25. aprila treba da odigra završnicu prekinutog duela sa Romom (kolaps Ndike), a do kraja Serije A igra protiv Bolonje, Napolija, Lećea, Empolija i Frosinonea.