Serija A

Lotito svestan situacije: Sergej Milinković Savić može da ide za 40 miliona evra!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.03.2023 18:25
Lotito svestan situacije: Sergej Milinković Savić može da ide za 40 miliona evra! Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Sergej Milinković Savić odbio je da produži ugovor sa Lacijom, preneli su juče italijanski mediji, a već danas donose nastavak: predsednik Klaudio Lotito će ga na leto prodati za najmanje 40 miliona evra!

S obzirom na to da srpskom reprezentativcu ugovor ističe na leto 2024. godine, Lacio je praktično sateran u ćošak i moraće da počne sa njegovom prodajom, napominju italijanski mediji. Lotito je samo pre šest meseci odbio Arsenal i Juventus tražeći obeštećenje od 100 miliona evra uzdajući se da će i drugi put produžiti ugovor sa Srbinom. To se nije dogodilo i sada nema kud, već da pokuša da za njega dobije najbolje što mu se nudi jer bi u protivnom rizikovao da ga za godinu i po dana izgubi bez obeštećenja.

Pre nekoliko dana engleski mediji su objavili informaciju da je menadžer Liverpula Jirgen Klop jako zaintersovan za "Narednika" i da će agitovati na klub da uđe u pregovore. U toj informaciji je bila sumnjiva samo cena - 50 miliona evra - ali, izgleda su engleski novinari imali informaciju da će Sergej reći "ne" Lotitu. 

Ako se ispistavi kao tačna informacija da bi Lotito prihvatio i 40 miliona evra, mpože se očekivati da će se u trku uključiti i Juventus, bez obzira na finansijsku krizu i probleme koje imaju sa sa kaznom FF Italije.

U svakom slučaju, Sergej sa odlukom da ne produži ugovor sa Lacijom, čiji dres nosi od 2015. godine, postaje jedan od najtraženijih veznih igrača u Evropi. Srpski as je do sada odigraop 330 mečeva za Lacio, uz 52 gola i 49 asistencija.