Serija A

Atalanta ubedljiva protiv Napolija, Mirančuk vodio do trijumfa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 14:28
Osimen, Isak i golman Karnezeki Tanjug/AP Photo /Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Osimen, Isak i golman Karnezeki

U prvoj utakmici 30. kola Serija A, Atalanta je kao gost savladala Napoli. Golove za gostujući tim su postigli: Mirančuk u 26, Skamaka u 45, i Kopmejnersa u 88. minutu. 

Atalanta je preko Mirančuka već u trećem minutu zapretila. Dobio je loptu na ivici šesnaesterca ruski reprezentativac, odmah je šutirao, ali je lopta, umesto mreže, pogodila stativu.

Uzvratio je domaćin u 18. minutu. Viktor Osimen je došao do lopte negde na jedanaest metara od gola gostiju, šutirao je glavom nisko po sredini gola, ipak golman Marko Karnezeki je bio na visini zadatka.   

Izvukao se Napoli u trećem minutu, ali nije u 26. Posle velike gužve u šesnaestercu Napolija, lopta je došla do Maria Pašalića, koji je u padu asistirao Mirančuku, a ovaj sa pet metara smestio loptu u mrežu - 0:1.

 

Asistent kod vodećeg gola, mogao je da se upiše u strelce i u 32. minutu. Mirančuk je sjajno sa dvadesetak metara poslao loptu u prostor do Pašalića, ostao je sam fudbaler Atalante, međutim njegov šut sa nekoliko metara odbranio je golman Napolija.   

Inicijativa gostiju se isplatila u finišu prvog poluvremena. Na isteku 45. minuta, Atalanta je povela sa 2:0. Lako je došao do ivice šesnaesterca Napolija, Skamaka, a onda je potpuno neometano šutirao i pogodio za sigurno vođstvo. 

 

 

Nisu imali šta da izgube fudbaleri Napolija. Morali su da krenu na sve ili ništa u nastavku utakmice, a odličnu priliku propustio je Zielinjski u 55. minutu, kada je pogodio stativu. U nastavku akcije dobro je reagovao golman Karnezeki. 

Borio se Napoli do samog kraja da barem stigne do boda, ali je Osimeni u dva navrata, prvo u 79.  potom i u 81. minutu bio neprecizan.

Kad se šanse ne iskoriste sledi kazna. To se upravo desilo fudbalerima Napolija. U 88. minutu Ruđeri je proigrao Kopmejnersa, koji je ušao u šesnaesterac Napolija, a onda je šutirao pored jednog igrača domaćih i pogodio za - 0:3

 

 

Atalanta se učvrstila na šestom mestu sa 50 bodova, dok sedmoplasirani Napoli ima pet bodova manje.

Serija A, 30 kolo


subota

Napoli - Atalanta 0:3 (0:2)

/Miranču 26, Skamka 45, Kopmejners 88/

Torino - Monca 15.00 (A3P)

Đenova - Frozinone 15.00 (AS2)

Lacio - Juventus 18.00 (A2P)

Fiorentina - Milan 20.45 (A2P)

ponedeljak

Bolonja - Salernitana 12.30 (A1P)

Kaljari - Verona 15.00 (A1P)

Sasuolo - Udineze 15.00 (A2P)

Leće - Roma 18.00 (A2P)

Inter - Empoli 20.45 (A2P)

 

Standings provided by Sofascore