Serija A

Lobotka potkačio Gatuza: Spaleti ima poverenja u mene, za razliku od njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2023 08:47
Lobotka potkačio Gatuza: Spaleti ima poverenja u mene, za razliku od njega Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Fudbaleri Napolija čvrsto drže lidersku poziciju na tabeli Serije A sa 19 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lacio. U Ligi šampiona im takođe ide odlično, s obzirom na to da su se bez mnogo problema plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Odlična sezone za izabranike Lućana Spaletija ne bi bila takva da nema Stanislava Lobotke, pokretača veznog reda. Slovački vezista je odigrao svih 27 utakmica domaćeg šampionata i imao nemerljiv doprinos na igru, više tiho i nečujno, nego statistički bučno.

Lobotka je u intervjuu za "Sport24" govorio o aktuelnoj sezoni, ali i nekim prethodnim vremenima kada je trener bio Đenaro Gatuzo:

"Za razliku od Gatuza, Spaleti veruje u mene. Imamo samopouzdanje, ranije nije bilo tako i zahvaljujući tome imam prliku da se razvijam", rekao je Slovak, pa nastavio:

"Nisam očekivao da ćemo imati ovako dobru sezonu, verovatno nije niko. Srećni smo kako se situacija razvija i zaista nam ide fantastično".

Glavni aduti Napolija, bar kada je reč o napadu, su svakako Viktor Osimen i Kviča Kvaratskelija. Gruzin je zaista očarao čitavu Evropu, uprkos tome što se do skoro o njemu skoro ništa nije znalo:

"Nisam znao apsolutno ništa o Kvaratskeliji. Verovatno su za njega znali samo u Gruziji, ali je onda došao ovde u Napoli i pokazao kakav je talenta", podvukao je Lobotka.

Podsetimo, Napoli će u četvrtfinalu Lige šampiona odmeriti snage sa Milanom.