Serija A

"Stara dama" odrešila kesu za Vlahovića: Srbin ostaje u Juventusu do 2028. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 10:20
Napadač Juventusa Dušan Vlahović Guliver/Alberto Lingria Reuters
Napadač Juventusa Dušan Vlahović

Dušan Vlahović ostaće u Juventusu do 2026. godine, navode italijanski mediji. Kako piše "Gazeta", srpski napadač dobiće produženje ugovora u Torinu posle sjajnih partija od starta kalendarske godine, a prema poslednjim informacijama zarađivaće i do 12 miliona evra po sezoni.

Time su čelnici "stare dame" praktično zaključali Vlahovića od potencijalnog odlaska iz Torina, pošto su za njega bili zainteresovani Čelsi i Arsenal, pa od najavljene promene sredine, verovatno neće biti ništa. Podatak koji ide na ruku čelnicima italijanskog kuba jeste činjenica da se ljudi iz Torina dobro slažu sa Vlahovićevim agentom, Darkom Ristićem, pa će saradnja između dve strane verovatno biti nastavljena.

"Odnos sa Ristićem je konstantan, čest i odličan. Njih dvojica su razgovarali poslednjih dana. Vlahovićev menadžer je ponovio da je otvoren za dijalog o produžetku saradnje, a direktor Juventusa predstavio ideju koja bi mogla da zadovoljni sve strane. Vlahović ima ugovor sa rastućom platom, krenuo je od 7.500.000 evra (plus bonusi), trenutno zarađuje oko 10.000.000, a 2026, u poslednjoj godini ugovora, će inkasirati 12.000.000 evra. Klub proučava najbolju formulu kojom bi spojio potrebe obe strane: Juventusove da amortizuje troškove i centarforove, koji s pravom želi veću platu. Ako sve elemente imamo u vidu, produžetak do 2028. bi bio najbolje rešenje“, stoji u tekstu italijanske Gazete.
 


Dušan Vlahović inače ima još jednu odličnu sezonu u Juventusu. Prvi je na listi strelaca sa 15 postignutih golova u 23 utakmice, dok mu je forma još bolja od starta 2024. godine, kada je postigao devet pogodaka na poslednjih sedam mečeva.