Serija A

Iliev hvali Vlahovića: Nije više dečko kojeg sam poznavao - ima karakter šampiona!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.02.2024 18:00
Napadač Juventusa Dušan Vlahović Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP
Napadač Juventusa Dušan Vlahović

Bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev prokomentarisao je učinak srpskog reprezetativca Dušana Vlahovića u Seriji A. Centarfor Juventusa igra sjajno od početka 2024. godine. Sa devet pogodaka, vodeći je strelac "liga petice", dok je od starta sezone, na 25 nastupa, zabeležio 15 golova uz tri asistencije.

Proteklog vikenda postigao je dva gola u pobedi nad Frosinoneom (3:2), dok se na tom meču istakao i asistencijom kod pobedonosnog pogotka Danijela Ruganija u samoj nadoknadi.

Ipak, nešto skromniji rezultati Juventusa u proteklom periodu, udaljili su ga od borbe za "Skudeto", a kako na sve to gleda bivši direktor Partizana, otkrio je Ivica Iliev za italijanske medije.

"Dušan je uhvatio Juventus 'za ruku', u odličnoj je kondiciji i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam zadovoljan periodom koji doživljava", započeo je priču Iliev za "Tutto Juve".
 

Naglašava da je Vlahović sazreo fudbaler i da to više nije onaj tinejdžer koji je igrao u Partizanu pre osam godina.

"Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima. On više nije dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, on je lider i takođe je vodič za svoje saigrače. Ima karakter šampiona, uvek je imao izuzetnu fudbalsku drskost. Posle nekih poteškoća koje je doživeo, sada postaje igrač kakvog smo svi očekivali", rekao je Iliev i dodao:

"Mislim da zbog povreda, ali i zbog promena koje su se desile poslednjih godina u Juventusu, tim više nije pun šampiona, sada su tu samo Dušan i još poneko. Ali sada je svestan da je došao njegov trenutak, njegov mentalitet je uvek bio veoma jak. Ali je jasno - ne zavisi sve samo od njega."

Juventusu je potreban neko kao Dušan Vlahović.

"On je drugi po golovima u Italiji, tako da je već jedan od tri najjača igrača u Seriji A. U Evropi je već u prvih 10 najboljih i nema mnogo onih koji imaju njegove kvalitete. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti iskorišćeni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva ili tri prava dodavanja stvari mogle da se promene.

Juveu je potreban Dušan i on se oseća veoma prijatno u Torinu. Da stignu ona dva-tri prava dodavanja o kojima sam ranije govorio, što se mene tiče, Skudeto više ne bi bio fatamorgana", dodao je Iliev.