Serija A

Napoli se rastao i sa Valterom Macarijem: Zamena stiže iz Slovačke

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.02.2024 21:50
Bivši trener Napolija, Valter Macari Tanjug/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP
Bivši trener Napolija, Valter Macari

Niz loših rezultata je doveo do toga da se Napoli rastane sa drugim trenerom u ovoj sezoni. Predsednik kluba, Aurelio de Laurentis je odlučio da otpusti Valtera Macarija.

Mediji iz italije prenose kako se samo čeka ozvaničenje odluke i da je već rešeno ko će zameniti Macarija na klupu ekipe iz Napulja. U pitanju je trenuti selektor Slovačke reprezentacije, Frančesko Kalcona.

Napoli je nakon odlaska Lućana Spaletija doveo Rudija Garsiju. Ipak, Francuz nije beležio željene rezultate te je smenjen već u novembru. Macari je doveden kao neko ko već ima iskustvo na klupi Napolija. Međutim, njegov učinak je bio još gori. 

 

 

Klub sa juga Italije se odavno oprostio od odbrane titule, ali i dalje nije kasno da se uhvati "voz" za učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Šampion Serije A zato dovodi Frančeska Kalconu, kom stadion "Dijego Armando Maradona" nije stran. Kalcona je već radio u klubu kao pomoćnik u stručnom štabu i kod Lućana Spaletija i kod Mauricija Sarija. 

Aktuelni selektor reprezentacije Slovačke će imati priliku do kraja sezone da zasluži dugoročni ugovor. Prvi pravi test ga čega već u sredu kada će u Napulju u okviru Lige šampiona gostovati Barselona.