Serija A

Derbi dela Kapitale na Areni: Sari i Murinjo u okršaju za treću poziciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.03.2023 11:42
Derbi dela Kapitale na Areni: Sari i Murinjo u okršaju za treću poziciju Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini - Tanjug/AP Photo/ Raed Krishan

Lacio i Roma odmeriće snage od 18.00 (TV Arena 2 Premium) u okviru 27. kola italijanske Serije A. Derbi dela Kapitale", 197. po redu, u ovom delu sezone ima ogroman značaj, s obzirom na to da će u velikoj meri uticati na poziciju na tabeli, odnosno, odlučivati o tome ko će igrati koje evropsko takmičenje naredne sezone.

Izabranici Maurisija Sarija su trenutno trećeplasirani sa 49 bodova nakon 26 odigranih kola, što je samo dva boda više od petoplasirane Rome.

Lacio je nedavno završio ovosezonsko učešće u Ligi konferencija, pošto je u osmini finala eliminisan od strane AZ Alkmara ukupnim rezultatom 2:4, tako da će sada moći potpuno da se posveti domaćem šampionatu.

Sari na ovom meču neće moći da računa na Ćira Imobilea, što je svakako ogroman hendikep za Lacio, a ovog puta neće biti ni Matiasa Vesina kao ni Elseida Hisaja.

Sa druge strane, izabranici Žozea Murinja su izborili plasman u četvrtfinale Lige Evrope, pošto su u dvomeču bili uspešniji od Real Sosijedada ukupnim rezultatom 2:0.

Murinjo na raspolaganju neće imati Erimu Daroa, Maraša Kumbulu, Dijega Ljorentea, dok su pod velikim znakom pitanja Ola Solbaken i Rik Karsdorp. 

Na prethodnih 20 međusobnih susreta ovih timova Roma je bila nešto uspešnija, s obzirom na to da je zabeležila devet pobeda, Lacio šest, dok je nerešeno bilo u pet navrata.

Posebnu pažnju treba obratiti na srpskog reprezentativca, Sergeja Milinković-Savića, koji ima priliku da popravi svoj skor protiv gradskog rivala. Naime, on je do sada protiv Rome odigrao 14 utakmica, gde je zabeležio pet pobeda, šest poraza i tri remija. Uprkos tome što mu je ta statistika negativna, ipak je uspeo da zabeleži solidne individualne brojke, pošto je protiv "vučice" do sada imao tri pogotka i isto toliko asistencija.

Kada govorimo o međusobnom skoru trenera, Sari je Murinja pobedio dva puta, obrnuto je bilo jednom, uz jedan nerešen ishod.

Potencijalni sastavi:

Lacio: Provedel - Marušić, Kasale, Romanjoli, Lacari - Kataldi, Milinković-Savić, Alberto - Pedro, Anderson, Zakanji

Roma: Patrisio - Manćini, Smoling, Ibanjez - Kristante, Matić, Pelegrini, Spinacola, Zalevski - Dibala, Abraham

Serija A, 27. kolo

Petak

Sasuolo – Specija 1:0 (0:0)
/Beradi 71p/

Atalanta – Empoli 2:1 (0:1)
/De Ron 58, Hojlund 85 - Ebuehi 44/

Subota

Monca - Kremoneze 1:1 (0:0)
/Karlos Agusto 69 - Ćofani 61/

Salernitana - Bolonja 2:2 (1:1)
/Pirola 7, Dija 64 - Ferguson 11, Likojanis 73/ 

Udineze – Milan 3:1 (2:1)
/Pereira 9, Beto 45+6, Ehizibe 70 - Ibrahimović 45+4p/

Nedelja

Sampdorija – Verona 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Fiornetina – Leće 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Torino – nmapoli 15.00 (TV Arena 2 Premium)
Lacio – Roma 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Inter – Juvents 20.45 (TV Arena 2 Premium)