Serija A

Ko je odredio da se derbi igra za vikend nije mnogo pametan: Maurisio Sari besan zbog zgusnutog rasporeda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 12:52
Ko je odredio da se derbi igra za vikend nije mnogo pametan: Maurisio Sari besan zbog zgusnutog rasporeda Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ideja da se gradski derbi između Lacija i Rome igra odmah nakon obaveza dva rimska kluba u Evropi uopšte se ne sviđa treneru "nebeskoplavih", Maurisiju Sariju.

Iskusni stručnjak je odmah nakon utakmice Lige šampiona protiv Fejnorda koju je njegov tim dobio 1:0, pričao o tome kako to nije pametan potez.

"Onaj ko je odredio da se meč sa Romom igra u istoj nedelji kada su na programu i evropski mečevi nije baš najeinteligentnija osoba na svetu. Imam utisak kao da su ljudi koji nemaju feze sa fudbalo pravili raspore di odlučivali kada će se igrati mečevi", ljutito je rekao Sari.

Prema njegovim rečima, Roma će u četvrtak imati lakši posao protiv Slavije iz Praga nego što je njegov tim imao u utorak protiv Fejenorda, budući da su i "vučica" i češki tim praktično obezbedili plasman u dalji tok takmičenja.

"Mi smo sinoć imali rat protiv Fejenorda, a Roma sebi može da priušti prijetelsjku utakmicu protiv Čeha. Imaju takvu poziciju u grupi da mogu i da odmaraju igrače", istakao je Sari, ali se te njegove reči sigurno neće svideti treneru Rome, Žozeu Murinju.

Derbi dela Kapitale na programu je u nedleju, 12. novembra u 18.00.00 časova, uz prenso na TV Arena spot, a domaći Lacio ga dočekuje kao desetoplasirani tim na tabeli Serije A sa 16 osvojenih bodova, dok Roma ima bod više i na sedmom je mestu.