Serija A

Serija "A" na Areni: Vlahović voli da trese mrežu Veroni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.02.2024 11:21
Dušan Vlahović se oporavio od povrede Tanjug/AP Photo/Giovanni Evangelista/LaPresse
Dušan Vlahović se oporavio od povrede

Stadion "Mark Antonio Bentegodi" u Veroni nije baš omiljen igračima Juventusa, ali danas će u 25. kolu Serije A biti jači za oporavljenog srpskog golgetera Dušana Vlahovića. Lekarski tim uspeo je da ga oporavi za današnji duel koji jednostavno mora da se dobije ako se želi održati korak sa Interom i možda iskoristiti neki kiks lidera Serije A koji redom melje rivale.

Vlahović voli da igra protiv Verone, postigao je tri gola protiv ovog rivala igrajući za Fiorentinu i Juventus. Zanimljivo je da mu je prvi meč u dresu "Stare dame" bio baš protiv ovog rivala i da se odmah upisao u strelce za trijumf od 2:0.

Videćemo kako će odbrana Juventusa biti konfigurisana s obzirom na to da Bremer ima kartone, a De Šiljo je povređen. Nema ni supendovanih Fanjolija i Pogbe, Mojze Kin i Perin su povređeni. Kod domaćina za koje igra Darko Lazović neće biti Kruza a možda i Sviderskog.

 

Verona dočekuje Juventus od 18.30 (TV Arena 2 Premium) u 25. kolu Serije A.

 

Napoli je u dubokoj krizi. I igre i rezultata, pali su na osmo mesto sa 35 bodova i za neki povratak na željeni kolosek u Seriji A potrebna im je pobeda protiv Đenove. Srećom, Roma im na šestom mestu beži samo tri boda, sa Kupa Afrike se vraća Viktor Osimen, ali bez zlata oko vrata jer je njegova Nigerija bila poražena u finalu od Obale Slonovače.

Atalanta igra sjajno u 2024. godini, u seriji je od četiri uzastopne pobede i veoma je efikasna. Čak 14 golova na poslednja četiri susreta. Bore se sa Bolonjom za četvrto mesto koje vodi u UEFA Ligu šampiona, mladi Belgijanac De Ketelare igra sjajno, postigao je četiri gola uz tri asistencije.

Serija A, 25. kolo

petak 

Torino - Leće 2:0 (0:0)
/Belanova 50, Zapata 81/

Inter - Salernitana 4:0 (3:0)
/Tiram 17. L. Martinez 19, Damfirs 40, Arnautović 90/

subota

Napoli - Đenova 15.00 (TV Arena sport 1)
Verona - Juventus 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Atalanta - Sasuolo 20.45 (TV Arena sport 2)

nedelja

Lacio - Bolonja 12.30 (TV Arena 2 Premium)
Empoli - Fiorentina 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Udineze - Kaljari 15.00 (TV Arena sport 2)
Frozinone - Roma 18.00 (TV Arena sport 3)
Monca - Milan 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Пласман обезедио Sofascore