Serija A

Serija A na TV Arena sport: Salernitana sa novim trenerom gostuje na Interu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2024 09:30
Fudbaleri Intera Tanjug/AP Photo
Fudbaleri Intera

Fudbaleri Intera će dočekati Salernitanu na "Đuzepe Meaci" od 21 čas (TV Arena 2 Premium) u 25. kolu italijanske Serije A. Domaćin ovaj meč čeka u fenomenalnoj formi dok gosti iz Salerna već duže vreme ne znaju za pobedu.

Izabranici Simone Inzagija su poslednji poraz doživeli još 20. decembra, od tada su odigrali devet utakmica i upisali osam trijumfa uz jedan remi na gostovanju Đenovi. Pobeda u derbiju protiv Juventusa je samo dodatno podigla samopouzdanje "neroazurima" koji polako ali sigurno koračaju ka tituli.

Iako milanski klub čeka meč sa Atletikom iz Madrida u Ligi šampiona kroz četiri dana, nema sumnje da će Inzagi izvesti najjači sastav kako bi što pre rešio pitanje pobednika protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli.

 

 

Salernitana je smenila Filipa Inzagija i na njegovo mesto je stigao Fabio Liverani. Italijanski strateg će debitovati upravo na "Đuzepe Meaci" protiv aktuelnog lidera na tabeli. Pred njim nije nimalo lak posao. Glavni zadatak mu je opstanak u Seriji A, a uzimajući u obzir da klub iz Salerna ima šest poraza i remi na poslednjih sedam mečeva, jasno je koliko će teško biti da se izbegne povratak u Seriju B.

U prvom duelu dva tima u ovoj sezoni, Inter je na gostovanju slavio 4:0. Otpor "fenjeraša" su "neroazuri" slomili tek u drugom poluvremenu, a sva četiri pogotka je postigao Lautaro Martinez.

Serija A, 25. kolo

petak 

Torino - Leće 19.00 (TV Arena 2 Premium)
Inter - Salernitana 21.00 (TV Arena 2 Premium)

subota

Napoli - Đenova 15.00 (TV Arena sport 1)
Verona - Juventus 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Atalanta - Sasuolo 20.45 (TV Arena sport 2)

nedelja

Lacio - Bolonja 12.30 (TV Arena 2 Premium)
Empoli - Fiorentina 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Udineze - Kaljari 15.00 (TV Arena sport 2)
Frozinone - Roma 18.00 (TV Arena sport 3)
Monca - Milan 20.45 (TV Arena 1 Premium) 

 

Standings provided by Sofascore