Serija A

Bolonja vratila milo za drago Fiorentini: Dva gola za dva poraza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 21:00
Rikardo Orsolini, fudbaler Bolonje, šutira pored igrača Fiorentine Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Rikardo Orsolini, fudbaler Bolonje, šutira pored igrača Fiorentine

Bolonja se s kamatom "osvetila" Fiorentini za poraze u njihovom prvom ovosezonskom prvenstvenom duelu i Kupu Italije, pošto je slavila u zaostalom meču 21. kola Serije A, pred njenom publikom - 2:0 (1:0). 

Prvi deo 163. po redu "derbija Apenina", između dva kluba sa suprotnih strana severa Italije, pripao je domaćinu meča. U svakom smislu te reči, jer su na njegovoj strani osim rezultata bili i brojnost šansi i posed lopte. 

Bolje rangirana Bolonja imala je više od igre i da nije poništen drugi pogodak Rikarda Orsolinija već na poluvremenu bi imala finu prednost. Ovako je iskusni napadač bio strelac samo u 12. minutu. 

Prvo je Luis Ferguson jednom visokom dubinskom loptom izmestio akciju s leve na desnu stranu terena "Renato del' Ari" stadiona, a onda je 27-godišnji centarfor fintama "izlomio" čuvare, pa šutem iskosa pogodio suprotni ugao mreže. 

 

 

Isti igrač savladao je Pjetra Teraćana i malo kasnije (36), međutim taj pogodak je naknadno izbrisan, pošto je upotrebom video tehnologije utvrđeno da je njegov saigrač neki centimetar bio u ofsajdu i tako ometao golmana u intervenciji. 

 

 

Do pauze, ali i posle nje obe ekipe su imale blistave trenutke i dovoljno (polu)šansi za još neku promenu rezultata, ali do toga nije došlo. Barem ne u regularnom delu. Što zbog dekoncentracije i sitnih nepreciznosti šutera, što zbog dobrih defanzivnih intervencija. 

Da bi Jens Odgard u andoknadi vremena (90+5) "pojačao" trijumf, koji je Bolonju izjednačio sa Atalantom na tabeli, jer ih oba kluba sada imaju po 42. 

 

 

Dok je publika uveliko napuštala tribine, tekla je akcija po levoj strani, na čijem kraju je Haralampos Likojanis odapeo asistenciju u suprotni deo šesnaesterca, a Danac je u trku, a peterca, pretvorio u konačan rezultat. 

 

Standings provided by Sofascore