Serija A

Juventus prigrlio Karlosa Alkaraza, ne tenisera, već Argentinca iz Sautemptona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 15:01
Karlos Alkaraz, vezni igrač Sautepmtona TV Arena sport/ Screenshot
Karlos Alkaraz, vezni igrač Sautepmtona

Juventus nije uspeo da pošalje Mojzea Kina na pozajmicu u Atletiko Madrid, jer je posao propao posle lekarskih pregleda i povrede Italijana, ali ga to nije sprečio da završi posao sa Sautemptonom za veznog igrača Karlosa Alkaraza. Mladi 21-godišnji igrač koji srećom ili nesrećom deli isto ime i prezime sa španskim teniskim asom, dolazi na šestomsečnu pozajmicu za 3,75 miliona evra sa pravom otkupa u visini od 40 miliona evra, javlja Fabrisio Romano.

 

 

Argebtinac je već stigao u London gde obavlja lekarske preglede i tokom večeri će doleteti u Torino kako bi do sutra, kada se i završava prelazni rok u Italiji okončati posao potpisom ugovora.

Karlos Alkaras je stara želja sportskog direktora Kristijana Đuntolija, dok je bio u Napoliju, a koju ranije nije uspeo da ostvari i zato ovaj transfer ne treba gledati kao na iznenađenje.

 

 

Alkaras je pre godinu dana iz argentinskog Rasinga došao u Sautempton u transferu vrednom 14.000.000 evra, a klubu iz Avelanede pripada i 15 odsto od narednog transfera. Videćemo kako će se snaći argentinski reprezentativac do 23 godine u Torinu jer Masimilijano Alegri ima jasno postavljene zahteve u igri koji moraju da se poštuju.

Alkaraz je ove sezone u engleskom Čempionšipu odigrao za Sautempton 26 utakmica uz četiri pogotka i tri asistencije.