Serija A

(VIDEO) Svi golovi Dušana Vlahovića u Seriji A ove sezone: Čudesna niska torinskog "princa", od Udinezea do Empolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 14:44
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa, proslavlja jedan od svojih golova Guliver
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa, proslavlja jedan od svojih golova

Dušan Vlahović nalazi se u impresivnoj golgeterskoj seriji, iz kola u kolo Serije A vuče Juventus, izluđuje protivničke golmane i baca u trans navijače najtrofejnijeg kluba italijanskog fudbala, ali je još ranije nagovestio da će mu ovo biti najefikasnija sezona od dolaska iz Fiorentine.

U prvoj je dao sedam pogodaka, u prošloj se zaustavio na koti 10, a sada kada je zdrav, prav, dobro jede i dobro spava, kako je sam nedavno objasnio svoj realizatorski nalet, već ima 12 "hitaca u centar mete".

To ga je vinulo na visoko drugo mesto na listi strelaca SA u tekućoj takmičarskoj 2023/24, odmah iza Lautara Martineza iz Intera (19). Posle Vlahovića ređaju se Žiru (10), Berardi (9), Čahanoglu (9)... 

 

 

Prvi put se upisao u strelce u avgustovskom dobijenom meču sa Udinezeom (jedan gol), da bi istog meseca jednom iskorišćenom šansom doneo bod crno-belima protiv Bolonje. 

U septembru je sa dva pogotka bio najzaslužniji za tesan trijumf Juventusa nad Laciom. Usledio je poduži post, tokom kog mu je zahtevni i kritički nastrojen trener Masimilijano Alegri davao šansu sa klupe za rezerve.

 

 

U novembru ga je uvrstio u startnu jedanaestorku protiv Intera i "ubo", obzirom na to da je momak stasao u Omladinskoj školi Partizana jednim potezom obezbedio timu iz Torina polovinu bodovnog plena u derbiju sa večitim rivalom. 

Na sledeće tri utakmice nije iskoristio mesto u prvih 11, da bi onda "potpisao" decembarsku pobedu protiv Frosinonea. Ušao je u drugom poluvremenu i pred kraj meča, jednim golom, remi preinačio u slavlje saigrača. 

A, onda je došla eksplozija reprezentativca Srbije. Glavni junak jednog od najskupljih ulaznih transfera u istoriji Juvea krenuo je da "teroriše" čuvare mreže i očigledno nema nameru da stane.

 

 

Redom: jedan gol za pobedu protiv Salernitane, dva od tri pogotka u trijumfu nad Sasuolom, dva od tri gola u dobijenom megdanu sa Lećeom, jedini pogodak za Juventus u remiju sa Empolijem.

Ako ovako nastavi reklo bi se da mu je samo nebo granica. Na sreću selektora Dragana Stojkovića, u susret, decenijama čekanom, povratničkom nastupu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.