Serija A

Al Hilalu malo dva Srbina, hoće i Filipa Kostića: Saudijski klub sprema ponudu za Juventus

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 13:03
Filip Kostić, fudbaler Juventusa, u duelu sa igračem Milana Guliver/(AP Photo/Luca Bruno)
Filip Kostić, fudbaler Juventusa, u duelu sa igračem Milana

Dok svi čekaju da vide hoće li Dušan Vlahović ove zime napustiti Juventus, mada sve bolje igra i sve više utiče na timski učinak, moglo bi se desiti da ispisnicu uzme drugi Srbin iz torinskog kluba. Obzirom na to da je Al Hilal, prema pisanju italijanskih medija, baš zagrizao za kragujevačkog vezistu Filipa Kostića.   

Mada je standarni reprezentativac naše zemlje redovan starter u mečevima "stare dame", njegova minutaža varira, pa pojedini izvori sa "čizme" rezonuju da bi i on i uprava profitirali u slučaju prevremenog raskida saradnje, jer bi bočni igrač sredine terena sigurno imao status zvezde u ekipi iz Rijada, a saudujski bogataš ne bi žalio novca za mogući transfer.

Kao što nije kada je letos "uzeo" Aleksandra Mitrovića od Fulama, a Sergeja Milinkovića-Savića masno platio Laciju, uz malo je reći astronomska primanja tandema izabranika srpskog selektora Dragana Stojkovića.

 

 

 

 

Baš njihovo iskustvo u saudijskom fudbalu i tom delu Arabije navodi se kao drugi potencijalni tas na Kostićevoj vagi, ako uzme ozbiljno u razmatranje ponudu u najavi, pošto bi mu zemljaci olakšali adaptaciju. 

Kostić sa Juventusom ima ugovor do juna 2026. godine, pa bi Al Hilal morao dobro da se isprsi, što sigurno ne bi bio problem imajući u vidu da je njegov budžet kao rupa bez dna. 

Koliko je ozbiljna priča o ovom transferu govori i podatak da pomenuti izvori da se ne tako davno najboljem fudbaleru Ajntrahta i Lige Evrope uveliko sprema zamena, navodno u liku Federika Bernaderskog.

 

 

 

 

Juventus, sam Kostić, ali i Al Hilal još se nisu izjasnili tim povodom, a vreme će pokazati da li u ovom slučaju ima i dima i vatre ili se radi o samo jednoj više spekulaciji medija i mendžera, kao pozadinskih "igrača" u trgovini.