Serija A

Neće dugo ostati ni Macari: Antonio Konte, navodno se "obećao" navijačima Napolija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.01.2024 21:02
Antonio Konte, fudbalski trener Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Antonio Konte, fudbalski trener

Italijanski fudbalski stručnjak Antonio Konte mogao bi na kraju sezone da preuzme Napoli, prenose italijanski mediji.

Konte je u novembru prošle godine pregovarao sa čelnicima Napolija da preuzme aktuelnog šampiona Italije, ali do dogovora nije došlo. Rukovodstvo Napolija je potom uručilo otkaz Rudiju Garsiji zbog loših rezultata, a klub iz Napulja je preuzeo Valter Macari.

Konte je sinoć sa tribina pratio meč 19. kola Serije A između Torina i Napolija (3:0). Italijanski mediji navode da je Konte navodno rekao navijačima Napolija da je spreman da preuzme klub iz Napulja na kraju sezone. Koliko je to tačno pokazaće vreme, ali nije tajna da vlasnik kluba Aurelio De Laurentis želi da vidi nekadašnjeg selektora "azura" na stadionu "Dijego Armando Maradona". Kako pre nekoliko meseci izjavio "Konte je trener koji u sebi ima strast jednog Napolitanca".

 

 

Šampion Italije se trenutno nalazi na devetom mestu na tabeli Serije A sa čak 20 bodova manje od prvoplasiranog Intera.

Konte (54) je trenutno bez angažmana, pošto je krajem marta 2023. dobio otkaz u Totenhemu i još uvek od Engleza prima platu. Tako će i biti dok ne pronađe novi posao, a s obzirom na pedigre i rezultate koje je imao biraće pažljivo novi klub.

On je ranije trenirao Inter, Čelsi, Juventus, Bari, Sijenu, Bari, Areco i reprezentaciju Italije. Napoli bi prema potencijalu koji ima vrlo lako mogao da se uklopi u njegove planove. Međutim, Konte je povezivan i sa Milanom, ali i sa selekcijom Brazila.