Serija A

Vrelo leto u Italiji: Spremaju se promene na klupi tri velikana, svi žele Kontea

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

10.04.2024 22:31
Antonio Konte Tanjug/AP Photo/Alastair Grant
Antonio Konte

Nema sumnje da nas čeka izuzetno zanimljivo leto u Seriji A. Očekuje se brojne promene kako u igračkim kadrovima, naravno, tako i na klupama klubova. 

Definitivno je da Inter neće menjati Simonea Inzagija, jer će im gotovo izvesno on doneti titulu ove godine. Tako će za iskusnog stratega spremiti verovatno novi ugovor na "Đuzepe Meaci". Ne očekuju se promeni ni u Rimu gde Roma nudi dvogodišnji ugovor Danijele De Rosiju, dok je Igor Tudor nedavno potpisao saradnju sa Laciom do leta 2025. godine. 

Tako su ostala tri velikana sa enigmama na klupi. Tu je pre svega Juventus. Masimilijano Alegri ima ugovor na još godinu dana, ali uprava "stare dame" ima u planu da se rastane sa iskusnim trenerom i na njegovo mesto dovede Tijaga Motu. Ipak, to nije jednoglasna odluka rukovodstva kluba. Određeni ljudi sa "Alijanc stadiona" žele trenera Bolonje, dok neki drugi dižu ruku za povratak Antonija Kontea u Torino.

 

 

Mediji na Apeninima pišu i kako se sprema promena trenera i na "San Siru". Uprava Milana želi da raskine saradnju sa Stefano Piolijem, a kao njegova zamena se spominjao Antonio Konte. Međutim, ruski mediji su preneli kako je Maurico Sari odbio Spartak iz Moskve, jer se nada da će od leta biti na klupi "rosonera".

 

 

Na kraju, tu je i šampion Italije iz prethodne sezone. Napoli će gotovo sigurno imati novog trenera u sledećoj takmičarskoj godini jer je malo verovatno da će nastaviti saradnju sa Frančesko Kalconom koji vodi i reprezentaciju Slovačke i Napoli u isto vreme. Upravo je pomenuti Antonio Konte prva želja predsednika Napolitanaca, Aurelija De Laurentisa. Veruje se kako je klub spreman da Konteu ponudi veliku platu i kako bi ga podržali finansijski kada je su u pitanju prelazni rok i pojačanja.

Biće izuzetno zanimljivo pratiti situaciju u redovima ova tri velikana u narednim mesecima.