Serija A

Roma krenula u potragu za novim sportskim direktorom: Tijago Pinto ove zime napušta "vučicu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 17:29
Tijago Pinto, odlazeći direktor Rome Guliver
Tijago Pinto, odlazeći direktor Rome

Tijago Pinto sledećeg meseca završava svoj posao u Romi, pošto su se sportski direktor "vučice" i vlasnici ovog italijanskog kluba dogovorili da se sledećeg meseca u miru i na obostrano zadovoljstvo raziđu. 

Bivši portugalski fudbaler stao je na čelnu funkciju sportskog sektora januara 2021. godine, a istu će napustiti 3. februara, jer je Dan Fridkin požele svežu krv i(li) bolje rešenje na osetljivom mestu za kadriranje. 

 

 

"Želeli bismo da se zahvalimo Tijagu na neumornom radu i doprinosu celoj organizaciji od prvog dana u svim našim timovima. On će završiti sa poslom po okončanju zimskog prelaznog roka. Proces traženja novog sportskog direktora je u toku i nadamo se da ćemo objaviti sve oko toga narednih nedelja", poručili su Den i Rajan Fridkin u zajedničkom saopštenju.

Pod komandom Pinta, Roma je uspela da osvoji pehar Lige konferencija 2022. godine, a u 2023. je igrala i finale Lige Evrope. Sve to, međutim, nije zadovoljilo aspiracije gazda, pa će trener Žoze Murinjo i igrači dobiti drugog nadređenog.