Serija A

Serija A na TV Arena: Juventus nastavlja poteru za Interom, Milan želi približavanje vodećem tandemu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.12.2023 10:10
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa Guliver/AP Photo/Gregorio Borgia
Dušan Vlahović, fudbaler Juventusa

U susret sutrašnjem dočeku Nove godine, 12 ekipa će širom Apenina odigrati svoje poslednje mečeve u najvišem rangu fudbalskog takmičenja u Italiji u 2023. godini, a u fokusu posmatrača 18. kola Serije A biće dueli Milan - Sasuolo i Juventus - Roma. 

Milanezi će ranije na teren i to pred svojom publikom, jer im na sever Italije stiže prošlosezonski veliku dužnik Sasuolo, inače trenutno 15. tim na tebeli Serije A (18.00, TV Arena 3 Premium).

Početkom 2023. bivši prvak Evrope doživeo je pravu bruku protiv današnjih gostiju - 2:5, a osim pojačane motivacije na ruku im ide i podatak da je ekipa srpskog veziste Uroša Račića sada vezala četiri meča bez pobede.

 

 

Napadač srpskih "orlova", Luka Jović, ima više sreće sa Milanom, pa sa 10 dobijenih utakmica drži treću poziciju, ali sa ogromnom razlikom u odnosu na vodeći Inter (-12) i velikim zaostatkom za Juventusom (-7).

Drugim rečima, roviti napadač sa naših prostora mora da igra, ali i ostali moraju da se potrude ne bi li izvukli maksimum iz predstojećih 90 minuta. Jović je u sve boljoj formi, ali i dalje nema punu minutažu, jer klupska struka procenjuje da je još korisniji kada uđe sa klupe, a protokol utakmice pokazaće da li je jači od povrede. 

Juventus očekuje daleko teži posao, obzirom na to da će u derbiju ove runde sa druge strane centra biti Roma, a njen trener Žoze Murinjo važi za eksperta za defanzivnu taktiku. Oba sastava su slavila u 17. kolu, pa imaju razloga za pozitivnu atmosferu u svojim redovima, što ne znači da će odmah spustiti gard. 

 

 

Jedan od vodećih strelaca srpske selekcije, Dušan Vlahović, trebalo bi i ovog puta da bude starter u špicu, a trener Masimilijano Alegri i pristelice crno-belih iz Torina veruju i od koristi, kao na nekim od nedavnih mečeva

Serija A, 18. kolo

petak

Fiorentina - Torino 1:0 (0:0)
/Ranijeri 83/

Napoli - Monca 0:0

Đenova - Inter 1:1 (0:1)
/Dragušin - Arnautović/

Lacio - Frozinone 3:1 (0:0)
/Kasteljanos 70, Isaksen 72, Patrik 84 - Soule 57pen/

subota

Atalanta - Leće 12.30 (TV Arena 2 Premium)

Kaljari - Empoli 15.00 (TV Arena sport 5)

Udineze - Bolonja 15.00 (TV Arena sport 2)

Milan - Sasuolo 18.00 (TV Arena 3 Premium)

Verona - Salernitana 18.00 (TV Arena sport 1)

Juventus - Roma 20.45 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore