Serija A

FIFA potvrdila: Lazar Samardžić će igrati za Srbiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

11.03.2023 14:15
FIFA potvrdila: Lazar Samardžić će igrati za Srbiju Guliver/Sportinfoto/DeFodi Images

Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) danas je potvrdila da fudbaler Udinezea Lazar Samadržić može da zaigra za selekciju Srbije, saopštio je FSS.

Selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi stavio je Samardžića na širi spisak igrača na koje računa za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Na adresu Fudbalskog saveza Srbije stigao je dopis iz FIFA u vezi sa Lazarom Samardžićem u kojem se nedvosmisleno i precizno potvrđuje – za jednog od najtalentovanijih mladih igrača Evrope ni administrativno nema prepreke da obuče dres A tima Srbije. Iz svetske kuće fudbala potvrdili su da postoje svi pravni preduslovi da Samardžić bude deo ekipe selektora Dragana Stojkovića koji ga je nedavno stavio na širi spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Očekuje se uskoro i slično rešenje za golmana Vladana Kovačevića“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

 

 

Lazar Samardžić rođen je u Berlinu 2002. godine. Karijeru je započeo u Herti, gde je prošao kompletnu omladinsku školu, da bi za prvi tim debitovao 2020. godine. On je zatim prešao u Lajpcig, gde se zadržao samo jednu sezonu, da bi prošle godine potpisao petogodišnji ugovor za Udineze, gde je upisao 41. nastup.

Takođe, talentovani vezista nosio je i dres nacionalnog tima Nemačke, gde je igrao u mlađim selekcijama, pa se očekivalo da će Samardžić možda i čekati poziv u seniorski tim, ali je momak poreklom iz Živinica, odlučio da predstavlja Srbiju.