Vesti iz fudbala

Lazar Samardžić odlučio da igra za Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.02.2023 22:50
Lazar Samardžić odlučio da igra za Srbiju Tanjug/Andrea Bressanutti/LaPresse via AP

Fudbaler Udinezea i doskorašnji mladi reprezentativac Nemačke, Lazar Samardžić, odlučio je da u nastavku karijere predstavlja Srbiju.

Talentovani vezista je prihvatio poziv selektora srpske reprezentacije, Dragana Stojkovića Piksija i trebalo bi da na raspolaganju bude već sledećeg meseca, kada će "Orlovi" igrati utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Posle nekoliko meseci temeljnih i pažljivo planiranih aktivnosti, a sve sa ciljem da reprezentacija Srbije bude kvalitetnija i bolja kako u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, tako i u ostalim budućim takmičenjima, epilog pregovora da jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope obuče dres naše zemlje dobio je pozitivan ishod – Lazar Samardžić prihvatio je poziv selektora Dragana Stojkovića i od marta biće deo najboljeg tima Srbije. Razgovori koje su vodili selektor Stojković, kao i direktor Stevan Stojanović sa Lazarom Samardžićem i njegovom porodicom intezivirani su u poslednjih nekoliko sedmica odnosno od povratka sa prijateljskog meča u Americi. Na kraju, na opšte zadovoljstvo Samardžić je potipisao saglasnost da će igrati za Srbiju. Preostalo je još da se završi i administrativni deo odnosno da iz FIFA stigne odobrenje što se očekuje u narednim danima", navodi se u saopštenju FSS-a.

Samardžić se "fudbalski školovao" u pogonu nemačke Herte, odakle je otišao u Lajpcig, a potom u Udineze.

Kao što je navedeno u saopštenju, FSS trenutno vodi bitku da "pridobije" još jednog fudbalera srpskih korena. U pitanju je vezista Liverpula, Stefan Bajčetić.