Serija A

Inter čuva tim, Mhitarjan i Darmijan ostaju do 2025. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.12.2023 15:39
Simone Inzagi i Mateo Darmijan Tanjug/AP Photo/Petr David Josek
Simone Inzagi i Mateo Darmijan

Inter suvereno vlada Serijom A ove sezone, posle 17 kola ima četiri boda prednosti nad Juventusom i čak 11 više od gradskog rivala Milana. Trener Simone Inzagi je uprkos veoma malim ulaganjima i odlascima Romelua Lukakua, Milana Škrinjara, Andrea Onane, Marsela Brozovića, Hoakina Koree i Robina Gosensa, uspeo da napravi sjajne rezultate u dosadašnjem delu sezone.

Iako se pred zimski prelazni rok pominju neka pojačanja, Inter je prvo rešio da sačuva sadašnje igrače. Prema informacijama Fabrisija Romana, ugovore do 2025. godine produžiće veterani Henrik Mhitarjan i Mateo Darmijan, dvojica važnih šrafova u timu koji je ne samo lider Serije A, već je lako obezbedio i plasman u osminu finala UEFA Lige šampiona gde će se nu februaru sastati sa Atletiko Madridom.

Darmijan i Mhitarjan su na "Đuzepe Meacu" stili 2021. godine i ugovori im ističu na kraju sezone. Darmijan igra kao da nema 34 godine na poziciji desnog beka, neizostavan je član ekipe što se vidi i po tome što je odigrao 22 meča od starta sezone. Nekadašnji igrač Milana, Palerma, Torina, Mančester junajteda, u dresu vicešampiona minule UEFA Lige šampiona odigrao je 139 mečeva, uz osam golova i 10 asistencija.

Isto važi i za Gruzina Mhitarjana (34) koji je ove sezone neiziostavan u Inzagijevim planovima, na 23 meča postigao je dva gola uz pet asistencija. Ceo boravak na "Meaci" nije bio tako upečatljiv kao Darmijanov, ali na 72 meča je upisao po sedam golova i asistencija. Bio je strpljiv i zavredeo je poverenje trenera, kluba i navijača.