Serija A

Jan-Karlo Simić blista posle debitantskog gola u dresu Milana: Ispunio sam dečački san

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.12.2023 16:49
Defanzivac Milana Jan-Karlo Simić Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Defanzivac Milana Jan-Karlo Simić

Srpski defanzivac, inače desni bek Milana, Jan-Karlo Simić (18), sabrao je utiske na konferenciji za medije posle bajkovitog debija za "rosonere" protiv Monce, gde je uspeo i da se upiše u listu strelaca.

Mladi Simić ušao je u igru u 23. minutu, a već u finišu poluvremena postigao je drugi pogodak za Milan i tako postao treći najmlađi strelac "rosonera" u poslednjih 30 godina.

Momak rođen u Nemačkoj, koji je predstavljao Srbiju na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, rekao je posle debija da je ostvario dečački san i dodao da je jako srećan što je pomogao ekipi da dođe do pobede. Utakmica je inače, završena pobedom Milana 3:0.

"Ovo je kao san, srećan sam što sam pomogao ekipi da dođe do pobede. Želeli smo tri boda, a osećaj je još bolji jer sam i ja bio strelac", rekao je Jan-Karlo i nastavio:

"Saigrači su mi mnogo pomogli, kao i trener, članovi stručnog štaba. Rekli su mi još prošle nedelje da budem spreman jer bi mogao da zaigram svakog časa. Trenirao sam jako i sada sam srećan zbog debija. To što sam dao gol me dodatno čini srećnim, nastaviću da radim kao i do sada."

Kada je postigao gol, nije osećao euforiju. Ona je došla tek kasnije...

"Trener mi je rekao da budem spreman, da ću zaigrati, tako da sam bio spreman. Kada mi je rekao da ulazim, bio sam spreman, imao sam pravi pristup. Posle gola, nisam osetio ništa, nisam čak ni čuo navijače koji su klicali moje ime. Posle gola, bio sam fokusiran jedino na utakmicu i na to da Monca ne postigne gol."

Zna se ko mu je najveća podrška.

"Oni su mi uvek pomagali da imam pravi mentalitet. Porodica je najvažnije stvar za igrača. Oni ti kažu sve u lice. Srećan sam, i oni su takođe, i zahvalan sam im na svemu. Bilo je i teških trenutaka ali su oni uvek bili uz mene, bili mi podrška, motivisali me i terali da radim još jače".