Serija A

Fiorentina i posle pet godina bez pobede na Olimpiku: Roma sa dva igrača manje sačuvala bod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2023 22:50
Fiorentina i posle pet godina bez pobede na Olimpiku: Roma sa dva igrača manje sačuvala bod Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Fudbaleri Rome i Fiorentine remizirali su 1:1 (1:0) u 15. kolu Serije A. Ekipa iz Firence imala je čak dva igrača više na terenu dobrim delom drugog poluvremena, ali uprkos brojčanoj prednosti, nije uspela da osvoji tri boda na "Olimpiku" petu godinu u nizu.

Nakon vođstva u ranoj fazi utakmice, Roma se okrenula defanzivi i platila danak takvoj postavci. Hrabriju igru u drugom delu, Fiorentina je naplatila u 66. minutu, ali ipak nije mogla do celog plena u izuzetnoj tvrdoj utakmici, gde smo videli čak osam žutih i dva crvena kartona.

Susret na "Olimpiku" počeo je uzbudljivo, od starta se videlo da nas čeka dinamična utakmica, a na radost domaćih navijača već u ranoj fazi videli smo pogodak Rome. Igrači Fiorenitine izgubili su loptu na sredini terena, usledila je brza kontra "vučice", sjajan pas Dibale iz ugla i još bolja završnica Lukakua za njegov šesti pogodak u sezoni i vođstvo Rome - 1:0.

Nakon primljenog gola Fiorentina se konsolidovala na sredini terena, kontrolisala posed i u nekoliko navrata zapretila preko Enzole i Bonaventure u prvih 45 minuta, ali nije uspela da ozbiljnije ugrozi gol stamenog Ruja Patrisija. Sa druge strane, posle povrede Dibale u 25. minutu, Roma se okrenula defanzivi i šansu tražila iz kontre ne želeći da rizikuje otvoren prostor na svojoj polovini.

Sa takvim pristupom ekipa Žozea Murinja otvorila je i drugo poluvreme, pa se u nekoliko navrata moglo čuti i negodovanje sa tribina. Fiorentina je napadala, vršila pritisak, u 50. minutu imala je dobru priliku preko Ikonea, ali se još jednom istakao Ruj Patrisio, da bi nakon pogođene prečke Bonaventure, u 66. minutu Fiorentina ipak stigla do zasluženog gola, a strelac izjednačujućeg pogotka bio je Kvarta.

Samo nekoliko trenutaka ranije Zalevski dobio je drugi žuti karton posle nesmotrenog faula, a Fiorentini nije trebalo dugo da iskoristi brojčanu prednost. 

Nastavak susreta doneo nam je veliki broj duela, dosta dobrog ritma, ali i prekida. Fiorentina je konstantno pokušavala da dođe do još jednog pogotka. Dve najveće prilike imala je sredinom i krajem drugog poluvremena. Najpre preko Gonzalesa, pa onda i preko Kvarte, ali je ponovo Ruj Patrisio bio nesavladiv na golu.

U 87. minutu, praktično iz očaja, odsečeni Lukaku napravio je nesmotren potez, grubo je starovao nad protivničkim igračem i dobio direktan crveni karton, čime su otišle i sve nade da će Roma možda doći do tri boda u finišu. "Vučica" se još jače okrenula defanzivi nakon toga, da bi se na kraju se i odbranila.

Serija A, 15. kolo

petak

Juventus - Napoli 1:0 (0:0)
/Gati 51/

subota

Verona - Lacio 1:1 (0:1)
/Anri 70 - Zakanji 23/

Atalanta - Milan 3:2 (1:1)
/Lukman 38, 55, Murijel 90+5 - Žiru 45+3, Jović 80/

Inter - Udineze 4:0 (3:0)
/Čalhanoglu 37pen, Dimarko 42, Tiram 44, Martinez 85/

nedelja

Frozinone - Torino 0:0
Monca - Đenova 1:0 (0:0)
/Mota 83/
Salermnitana - Bolonja 1:2 (0:2)
/Simi 75 -Zirkze 9, 20  /
Roma - Fiorentina 1:1 (1:0)
/Lukaku 5 - Kvarta 66/

ponedeljak

Empoli - Leće 18.30 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore