Serija A

Serija A na TV Arena sport: Roma protiv Juventusa traži iskupljenje za šokantan poraz od Kremonezea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 11:04
Serija A na TV Arena sport: Roma protiv Juventusa traži iskupljenje za šokantan poraz od Kremonezea Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Derbi 25. kola italijanskog prvenstva odigraće se večeras na "Olimpiku", gde će fudbaleri Rome dočekati Juventus (20:45, Arena 2 Premium) i pokušati da se iskupe za šokantan poraz od Kremonezea u prošloj rundi.

Nakon pobede nad Salcburgom i plasmana u četvrtfinale Lige Evrope, Roma je doživela neugodan poraz u prethodnom kolu Serije A od poslednje ekipe na tabeli, koja je tom prilikom upisala prvu pobedu u sezoni nakon 23. odigrana kola. Time je "vučica" izgubila planirane bodove i posustala u trci za plasman u Ligu šampiona, a danas će imati priliku da se "opere" pred svojim navijačima. Večeras će motiv viška sigurno imati i Paulo Dibala, koji je letos nakon sedam sezona napustio "staru damu" i stigao u prestonicu Italije.

Sa druge strane, nakon nešto skromnijih rezultata na startu sezone, ekipa iz Torina je uhvatila zalet i da nije bilo kazne Serije A, danas bi bila druga na tabeli sa 50 bodova. Međutim, zbog nečasnih radnji van terena, "stara dama" je sankcionisana sa 15 bodova, pa je sada sedma i nema sumnje da će večeras biti pod imperativom pobede, kako bi se što pre približila gornjem domu i pozicijama koje vode na evroscenu.

U prvom susretu ovih timova došlo je do podele bodova. Vlahović je doveo Juve u prednost na startu utakmice golom iz slobodnog udarca, da bi Ejbraham u 69. minutu izjednačio i postavio konačnih - 1:1.
 

Žoze Murinjo će imati kompletan sastav na raspolaganju osim Darba, koji se dugo muči sa povredom. Što se Juventusa tiče, Masimilijano Alegri neće moći da račina na Kaja Žorža i Milika, dok se očekuje nastup Pogbe, koji se nedavno vratio na teren posle duge pauze zbog povrede.

Serija A, 25. kolo:

Petak 

Napoli - Lacio 0:1 (0:0)
/Vesino 67/

Subota

Monca - Empoli 2:1 (1:0)
/Ćurija 19, Ico 67 - Satrijano 51/

Atalanta - Udineze 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Fiorentina - Milan 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Specija - Verona 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Sampdorija - Salernitana 15.00 (TV Arena sport 2)
Inter - Leće 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Roma - Juventus 20.45 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Sasuolo - Kremoneze 18.30 (TV Arena 2 Premium)
Torino - Bolonja 20.45 (TV Arena 2 Premium)